Mazak Newsroom

december 2021

Productie tandwielen: van vier naar één machine

Met de Integrex Auto Gear-versie voegt Mazak een nieuwe dimensie toe aan het begrip compleetbewer-ken: vertandingen frezen. Dat sluit aan op de strategie van Optibelt Walk, dat de productie van tand-wielen wil automatiseren. Waar tot voor kort vier machines voor nodig waren, gebeurt dat nu op één. Dat betekent méér efficiency én hogere kwaliteit.

Lees meer

PRECISIEWERK VAN DE BOVENSTE PLANK

De naam Capaul staat al decennialang synoniem met precisiewerk van de bovenste plank. Niet alleen in de brede regio rond Eupen, met zijn oog voor kwaliteit reikt het speelveld van deze specialist in precisiemechanica veel verder dan de Belgische grenzen. Twee elemen-ten spelen een sleutelrol in dit succesverhaal. Het kennisniveau en de ervaring van zijn operatoren en de kwaliteit en betrouwbaarheid van machines. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de werkvloer oranje kleurt.

Lees meer

november 2021

Lasersnijden met 10 kW vergt robuuste machine

Met de Mazak Optiplex 10 kW lasersnijder is Scheuter Barneveld qua technologie weer helemaal up-to-date. Vooral bij het snijden van kleinere series levert de nieuwe machine veel tijdwinst op. De snelheidswinst is vergeleken met de oude CO2-machine wel dusdanig, dat je de logistiek rond de machinem goed moet inrichten om optimaal van dit verschil te profiteren, zeggen Roel en Gert Scheuter.

Lees meer

september 2021

Burg Metaal investeert in slim automatiseren

Als je in een regio werkt waar wei-nig jongeren voor metaalbewerking kiezen, moet je slim automatiseren. Automatisering gaat absoluut een grote rol spelen, verwacht Peter van Burg van Burg Metaal. Door te au-tomatiseren, kan de toeleverancier nu ook klanten met grotere series bedienen. “Voor 10.000 stuks hoef je niet naar China te gaan.”

Lees meer

Doorgedreven automatisering zorgt voor zeer hoog spilrendement

Nog voor dat hij er een nieuwe machine kocht, deed Mazak de ogen van Pieter Cappoen, zaakvoerder van Platteau, al open gaan. Tijdens een bezoek aan de productiefaciliteiten van de verspaningsspecialist in Japan, ontdekte hij er hoe er ook voor de productie van kleinere onderdelen en dito series een toekomst in België kan zijn. Het antwoord schuilt in doorgedreven automatisering. Zo gezegd, zo gedaan. De Integrex J-200S met RoboJob Tower en automatische klauwwissel, een primeur voor de Benelux, vormde de eerste stap in zijn meesterplan.

Lees meer

juli 2021

‘Investeren houdt de kostprijs laag’

Precies vier jaar nadat Doeschot in een fiberlasersnijmachine inves-teerde, is deze alweer ingeruild voor een nieuwe. Het constructie- en plaatwerkbedrijf uit Hengevelde snijdt met een van de eerste Mazak 10 kW fiberlasers in Nederland. “Wij houden ons machinepark jong, zodat we voorop blijven lopen qua technologie”, zegt Roy Doeschot, die samen met zijn broer Martijn het familiebedrijf leidt.

Lees meer

juni 2021

Stabiele, flexibele machines maken enkelstuksproductie mogelijk

Het kan verkeren. Wat ooit begon als een eenmanszaak gespecialiseerd in installatietechnieken, is vandaag uitgegroeid tot een toeleverancier in metaal. Maar niet zomaar de eerste de beste. Met een sterke focus op nauwkeurigheid kiest Rowil resoluut voor prototyping en kleine series waarin het zijn vakmanschap maximaal kan uitspelen. Een divers machinepark, verspaning, lassen en plaatwerk incluis, stelt ze in staat om alles in eigen beheer aan te pakken om kort op de bal te spelen. De keuze voor Mazak garandeert kwaliteit en stabiliteit.

Lees meer

Precisie in grootformaat

Precisie is één ding. Bij grote werkstukken nauwkeurigheden in het micrometerbereik en soms zelfs daaronder halen, is een extra uitdaging. VDL ETG Precision gaat die uitdaging aan en voegt er nog de factor efficiency aan toe.

Lees meer

april 2021

Nieuwe vijfasser op de werkvloer zorgt voor nieuwe schwung

Ondernemen vertrekt vanuit een sterke visie. CNC Metal zet daarom in op een combinatie van technische kanjers van machines en technische kanjers aan de machine. Met de komst van de CV5-500 van Mazak, een Belgische primeur, in combinatie met de automatiserings oplossing van RoboJob, tekenen de contouren van de toekomst van het bedrijf uit Willebroek zich al duidelijk af: blijven investeren en automatiseren in functie van de noden van de klant.

Lees meer

februari 2021

Fiberlaser voor extra capaciteit

Eigenlijk had Ron van Gompel met Metaalindustrie Vermeulen vorig jaar een andere investering willen doen: een stuk grond kopen voor nieuwbouw en daar dan in 2022 of 2023 een nieuwe fiberlaser zetten. “De nieuwbouwplannen hebben we vanwege corona uitgesteld; de investering in de fiberlaser hebben we naar voren gehaald”, zegt de metaalondernemer uit Bladel. Met die laatste beslissing is hij maar al te blij.”

Lees meer

Forse injectie in 24/7 en digitalisering

SK Machining heeft ambitieuze groeiplannen. De toeleverancier uit Deventer investeert dit jaar fors in nieuwe 24/7 productiecellen en digitalisering. “Door deze investeringen is het mogelijk om met de huidige werknemers meer en efficiënter te produceren”, zegt directeur Steven Koster.

Lees meer

Meetsysteem geïntegreerd in automatiseringsoplossing

Een geschiedenis in elektromotoren die teruggaat tot 1907. Dat kan tellen en zegt iets over de expertise die ze daar in Wespelaar in huis hebben. Maar Elnor wil vooral vooruitkijken. De gebouwen krijgen momenteel een grondige renovatie. Een die al anticipeert op groei. En ook op de productievloer worden belangrijke innovaties doorgevoerd. De nieuwe Quick Turn 200MSY van Mazak is een uitgekiend automatiseringsvoorbeeld dat perfect past binnen de specifieke context van Elnor Motors.

Lees meer