CNC Draaicentra

DAfleveren van buitengewone productiviteit en uitvoering

Mazak biedt CNC draaicentra van wereldklasse aan, die geavanceerde technologie, productiviteit en waarde combineren. Er is een brede waaier aan machinespecificaties beschikbaar - van 2-assige modellen tot draaicentra met een roterende gereedschapsas, Y-as en tweede spil - om aan uw productie-eisen te voldoen.

QUICK TURN PRIMOS series, a compact & high-performance CNC turning centre equipped with integral spindle motor providing unsurpassed productivity with minimum floor space requirements.

QT COMPACT serie, een compact & high-performance draaicentrum, uitgerust met een geïntegreerde spilmotor, die ongeëvenaarde productiviteit biedt en die minimale oppervlakte-eisen stelt.

QUICK TURN serie, high-performance draaicentra die nauwkeurig en met een beperkte set-up tijd complexe onderdelen maken. Uitgerust met de nieuwe Smooth Mill Drive revolver met BMT of VDI tooling interface en een vermogen van 5000 of 10000 tpm.

De nieuwe MULTIPLEX W-serie  is uitermate geschikt voor high-volume-toepassingen en is voorzien van een schuin bed voor  een betere opvang van de spanen. De machine maakt gebruik van twee Smooth Mill Drive revolvers om continue en gelijktijdige bewerkingen uit te voeren.

HQR-serie, machines met 2 revolvers, 2 spillen, die geoptimaliseerde cyclustijden aanbieden voor grotere volumes van onderdelen, door tandem draaien of frezen met behulp van het gelijktijdig werken van de bovenste en onderste revolverkoppen. Y-as functionaliteit op zowel de bovenste als de onderste revolverkoppen verhoogt de flexibiliteit voor meer complexe onderdelen. 

Hoge Productiviteit Bewerkingsprestaties

Integrale spilmotor zorgt voor een hoge productiviteit en hoge nauwkeurigheid.

Trillingen worden geminimaliseerd tijdens de hoge snelheidsbewerking om uitzonderlijke oppervlakteafwerking en maximale levensduur van het gereedschap te garanderen.

 

Kenmerkend is de NC tegenpunt voor volautomatische bediening en de gemakkelijke set up.

De rijzende tegenpunt en stuwkracht worden geregeld door een servomotor. De lage stuwkracht zorgt voor een hoge nauwkeurigheid bij het draaien, zelfs voor een werkstuk met kleine diameter-as. 

Smooth Mill Drive voor hoog koppelvermogen

Standaard 5000tpm en optionele hoge snelheid 10000tpm Smooth Mill Drive met BMT of VDI revolverkop, voldoen aan de vereisten van de grote verscheidenheid aan materialen.

 

 

2 revolvers/2 spillen machine-ontwerp voor verminderde cyclustijd

HQR series snijdt met hoge efficiëntie, zoals gelijktijdige 1ste en 2de bewerkingen & gebalanceerd snijden met behulp van de bovenste en onderste revolverkoppen.

Fabrieksautomatisering

Gantry loader systeem

Het gantry loader systeem voor het laden/lossen van werkstukken, realiseert onbemande handelingen gedurende langere perioden.

Stafaanvoer en werkstukaflader

Doeltreffende werking van ruw materiaal tot afgewerkt werkstuk.

MAZATROL SmoothG

  • PC met Windows 8® ingebouwde OS
  • Touch screen bediening - Bedien vergelijkbaar met uw smartphone / tablet
  • Snelste CNC ter wereld - Nieuwste hardware en software voor een ongekende snelheid en precisie
  • MAZATROL Smooth grafische gebruikersinterface voor onovertroffen bedieningsgemak
  • Hoge precisiebewerking van complexe contouren aan uiterst hoge snelheid

MAZATROL SmoothC

  • Snelste CNC ter wereld - Nieuwste hardware en software voor een ongekende snelheid en precisieunprecedented speed and precision
  • Compact bedieningspaneel met toetsenbord
  • Essentiële functies voor meer programmeringsgemak

Ergonomie

Groot Raam

Aan de operatordeur bevindt zich een groot raam voor gemakkelijke controle van de werking van de machine.

 

 

Onderhoudsvriendelijkheid

Alle items die veelvuldige toegang vereisen, zoals hydraulische en pneumatische kleppen en olie-inlaat, bevinden zich op één centrale plaats voor gemakkelijk dagelijks onderhoud.

 

Handige setup

De afstand van de voorste cover tot de middenlijn van de spil is klein; dit maakt de set up en het laden en lossen van werkstukken comfortabel.