Mazak Go Green Strategy

Ingebakken in de bedrijfsfilosofie van Mazak is dat er altijd rekening gehouden wordt met de duurzaamheid van de machine. Van ontwerp, ontwikkeling, productie tot het gebruik en eventuele vernieuwing. Het uiteindelijke doel is dat de machines van Mazak in 2030 een vier keer grotere milieu-efficiëntie hebben dan de benchmark van 2010.

Een duidelijk voorbeeld is de nieuwe generatie van het vijfassige compactere bewerkingscentrum de VARIAXIS i-800 NEO, uitgerust met een  groot aantal energiebesparende technologieën. Dankzij deze technologieën, die verwerkt zijn in het ontwerp is de CO2-uitstoot tijdens het bewerken met 22,7% verminderd in vergelijking met het vorige model.

Ook bevatten de nieuwe compacte draaibanken van de QTE-serie technologieën die het energieverbruik helpen verminderen, kosten besparen en milieuvriendelijker zijn. Met behulp van normen die zijn vastgelegd door het Green House Gas Protocol, biedt Mazak Smooth Technology functies om de eisen van klanten te ondersteunen bij het meten, analyseren en verbeteren van de energie en de daaropvolgende CO2-voetafdruk van de onderdelen die ze produceren.

[Click on the photo to enlarge]

'Groene' Fabrieken

De fabrieken van Mazak in Japan en Engeland werken volgens een uitgebreid energie- en duurzaamheidsbeleid. Zij onderhouden de registratie van ISO 14001:2015 Milieumanagement en ISO 50001 Energiemanagement. Terwijl Japan en Singapore dakruimte gebruiken voor meer dan 3,5 MW aan zonne-energieproductie. Lokale initiatieven worden in heel Europa ondersteund met het doel om duurzaamheid en milieubewustzijn bij onze klanten te bevorderen.

World Research and Development Center 

This facility has a "living green roof" on which moss is growing to reduce the heat-island phenomenon contributing to global warming. It is one of the largest green roofs in Asia