Europees Onderdelencentrum

Met de opening van een nieuw Europees Onderdelencentrum zorgt Yamazaki Mazak voor een verdubbeling van zijn logistieke activiteiten.

Gevestigd in Leuven, België, heeft het onderdelencentrum haar oppervlakte capaciteit vergroot van 2.700 m2 naar 4,600m2 en slaagt erin om 97% van de Mazak onderdelen binnen 24h toe te leveren aan de klant.

Het nieuwe onderdelencentrum heeft de capaciteit om meer dan 20.000 verschillende onderdelen per maand te verzenden en dit 365 dagen per jaar. Een tweede fase van uitbreiding met een capaciteitsverhoging tot 5.528m² is voorzien voor 2022.

Het hart van dit onderdelencentrum is de uitgebreide voorraad van 35.000 verschillende onderdelen voor een bedrag van 37.000.000 € en dit voor machines die niet meer in productie zijn of zelfs ouder zijn dan 30 jaar. Van zodra de geplande uitbreiding van dit onderdelencentrum in 2022 is voltooid, zal de onderdelenvoorraad verdubbelen.

 

Dit State-Of-The-Art onderdelencentrum is volledig geautomatiseerd en uitgerust met de nieuwste "mini-load" met 8.000 kleine bakjes die voorzien in 70.000 locaties. Een stapelkraan zorgt verder voor het transport naar 3000 locaties van middelgrote tot grote pallets.

Daarnaast bevindt zich in de nieuwe 1.000m² logistieke aan- en afvoerzone een geautomatiseerd transportband systeem en vier intelligente werkplekken en is er ruimte voorzien voor te opslag van zeer grote onderdelen.

Het nieuwe centrum is volledig geïntegreerd in het Mazak logistieke netwerk met een intelligent en gebruiksvriendelijk online bestelsysteem. Het netwerk geeft toegang aan ieder Mazak filiaal om onderdelen te bestellen en voorraden te consulteren in "real time".

De Europese onderdelencentrum maakt deel uit van Mazak's Total Support-pakket, dat dienst, onderdelen, application engineering support, turnkey project management, training en spindel onderhoud omvat. Een tweede fase van de uitbreiding van het onderdelencentrum is gepland voor 2022 om zo aan alle verwachtingen en vragen van de Europese markt te voldoen.

Marcus Burton, European Group Managing Director van Yamazaki Mazak, verklaart op de opening: "De uitbreiding van dit Europees onderdelencentrum verbetert onze positie in de dienstverlening naar onze klanten. Mazak biedt al haar klanten zo de meest optimale logistieke dienstverlening in de machine tool sector.

"De mogelijkheid om onderdelen snel te identificeren, te pikken en te verzenden is van vitaal belang om onze machines bij onze klanten in bedrijf te houden. Veel van Europa's belangrijkste bevoorradingskanalen zijn afhankelijk van Mazak machines en het is dus van vitaal belang dat onderdelen direct beschikbaar zijn om de productiviteit te maximaliseren en downtime te vermijden."

Hij vervolgde: "De uitbreiding van dit onderdelencentrum is voor Mazak een duidelijke boodschap naar onze klanten, dat de dienstverlening na verkoop een essentieel onderdeel is van onze voortdurende toewijding en dat we zullen blijven investeren in onze service en ondersteunende diensten".