Mazak Newsroom

april 2021

Nieuwe vijfasser op de werkvloer zorgt voor nieuwe schwung

Ondernemen vertrekt vanuit een sterke visie. CNC Metal zet daarom in op een combinatie van technische kanjers van machines en technische kanjers aan de machine. Met de komst van de CV5-500 van Mazak, een Belgische primeur, in combinatie met de automatiserings oplossing van RoboJob, tekenen de contouren van de toekomst van het bedrijf uit Willebroek zich al duidelijk af: blijven investeren en automatiseren in functie van de noden van de klant.

Lees meer

februari 2021

Fiberlaser voor extra capaciteit

Eigenlijk had Ron van Gompel met Metaalindustrie Vermeulen vorig jaar een andere investering willen doen: een stuk grond kopen voor nieuwbouw en daar dan in 2022 of 2023 een nieuwe fiberlaser zetten. “De nieuwbouwplannen hebben we vanwege corona uitgesteld; de investering in de fiberlaser hebben we naar voren gehaald”, zegt de metaalondernemer uit Bladel. Met die laatste beslissing is hij maar al te blij.”

Lees meer

Forse injectie in 24/7 en digitalisering

SK Machining heeft ambitieuze groeiplannen. De toeleverancier uit Deventer investeert dit jaar fors in nieuwe 24/7 productiecellen en digitalisering. “Door deze investeringen is het mogelijk om met de huidige werknemers meer en efficiënter te produceren”, zegt directeur Steven Koster.

Lees meer

Meetsysteem geïntegreerd in automatiseringsoplossing

Een geschiedenis in elektromotoren die teruggaat tot 1907. Dat kan tellen en zegt iets over de expertise die ze daar in Wespelaar in huis hebben. Maar Elnor wil vooral vooruitkijken. De gebouwen krijgen momenteel een grondige renovatie. Een die al anticipeert op groei. En ook op de productievloer worden belangrijke innovaties doorgevoerd. De nieuwe Quick Turn 200MSY van Mazak is een uitgekiend automatiseringsvoorbeeld dat perfect past binnen de specifieke context van Elnor Motors.

Lees meer