Mazak Newsroom

juni 2020

Hightech lasersnijden van zaagbladen

De oplossing die Kinkelder Metal Solutions samen met Mazak heeft gebouwd voor het geautomatiseerd lasersnijden van zaagbladen, is eigenlijk een schoolvoorbeeld van smart industry te noemen. Nagenoeg het volledige proces verloopt automatisch. Eén laseroperator zorgt dat 24 uur per dag de zaagbladen in kleine series worden lasergesneden, gecontroleerd en gesorteerd. Volautomatisch, inclusief de werkvoorbereiding.

Lees meer

maart 2020

Zesde generatie Integrex en nieuwe CV5-500

Ook in de zesde generatie INTEGREX heeft Mazak verbeteringen weten te realiseren die deze multitasking machine zowel qua prestaties als ergonomie naar een nog hoger niveau tillen.

Lees meer

Yamazaki Mazak opent een museum gewijd aan werktuigmachines

De Yamazaki Mazak Corporation viert de vergaande impact van werktuigmachines op het dagelijks leven met de opening van het Yamazaki Mazak Museum voor werktuigmachines in Minokamo, Japan. Eind 2019 geopend voor het publiek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf, toont het museum de intrinsieke link tussen de geschiedenis van Mazak en de evolutie van de technologie.

Lees meer

februari 2020

Onbemand zonder robot

Hoewel Timmermans Verspaningstechniek werkstukken van 20 gram tot 40 ton verspaant, ligt de nadruk op grote, vaak eenmalige componenten. Ook die kun je onbemand bewerken, zegt directeur Arjan Timmermans. “Het vraagt wel een andere mindset en aanpak.”

Lees meer