Mazak Newsroom

juni 2023

Invic Metaaltechniek

Doore wist toen al: software is het belangrijkste criterium voor de keuze van de nieuwe lasersnijmachine. “Software wordt steeds belangrijker om snel en marktconform te kunnen leveren. We wilden daarom al langer andere software gebruiken, wat met de vorige lasersnijmachine niet ging. Via Mazak zijn we met Radan in contact gekomen en toen was de keuze snel gemaakt.” Inmiddels staat bij Invic Metaaltechniek een nieuwe Mazak Optiplex 3015 fiberlaser met 6 kW vermogen. De lasersnijmachine wordt aangestuurd vanuit Radan, waarin niet alleen de snijprogramma’s worden gemaakt maar ook de orders gepland. “We hebben de Mazak-lasersnijder op meerdere plekken gezien en werden steeds enthousiaster over hoe de besturing in elkaar steekt en hoe je de machine vanuit Radan aanstuurt.”

Lees meer

mei 2023

Zolang mogelijk zo betrouwbaar mogelijk verspanen

Zolang mogelijk zo betrouwbaar mogelijk verspanen Gereedschapsmakerij Jaro levert al bijna twintig jaar fijnmechaniek met de hoogste afwerkingskwaliteit vanuit Hechtel-Eksel. Door te investeren in vijfassers wil het die belofte blijven waarmaken voor klanten. De nieuwe vijfassige C600 van Mazak kreeg er bovendien in december een automatiseringsoplossing van BMO bij. “We zouden ze nu al niet meer kunnen missen”, klinkt het bij Jaro.

Lees meer

april 2023

Zwitsers zakmes - Metaaldraaierij De Koning

Series worden kleiner. Dat merkt Danilo de Koning van Metaaldraaierij De Koning al langer. Orders gaan van tienduizenden stuks naar duizenden. “We hebben wel 30% meer productieorders dan voorheen”, zegt de metaalondernemer uit Heerjansdam, onder de rook van Rotterdam. Tegelijkertijd is de complexiteit van het werk omhoog gegaan. De waarde die de metaaldraaierij toevoegt, neemt toe.

Lees meer