Mazak Newsroom

april 2022

Mazak opent European Technology Center Laser in Milaan

Yamazaki Mazak, meer dan een eeuw geleden opgericht in Japan, is een bekende naam in de industrie als het gaat om lasersnijapparatuur. In de loop van zijn lange geschiedenis heeft het bedrijf wereldwijd tien productievestigingen en meerdere verkoopfilialen opgezet, waarvan veertien in Europa. Het toenemende belang van de Europese dochterondernemingen, evenals de ontwikkelingen in lasersnijtechnologie, hebben geleid tot de oprichting van het gloednieuwe European Technology Centre (ETC) Laser, gevestigd in Cerro Maggiore, nabij Milaan. Van 26 t/m 28 mei organiseert de machinebouwer een Open House om de opening van et ETC te vieren.

Lees meer

Complexiteit van constructies vraagt om meer mogelijkheden in vijfassig

Kwaliteit, mogelijkheden en service Om de grenzen van zijn kunnen ook altijd weer te verleggen, investeert Aelbrecht Maes fors in nieuwe machines. “Om mee te zijn met alle productietrends”, verduidelijkt Maes. Dat geldt zeker voor de verspaningsafdeling, die de voorbije jaren een grondige make-over kreeg. “We zagen een trend naar meer draai- en freeswerk in de totaalconstructies die we afleveren. Vroeger werd het merendeel van dat werk uitbesteed. Door te investeren in mensen en machines kunnen we dat nu al enkele jaren in-huis uitvoeren. De winst aan flexibiliteit voor ons en onze klanten was daarbij de belangrijk-ste beweegreden.”

Lees meer

Starter kiest bewust voor Mazak CNC-draaimachines

De allereerste machine die je als machinefabriek koopt, is van cruciaal belang. Daarmee moet je immers het geld verdienen voor een tweede machine. Je mag dus geen foute keuze maken. Edwin Heijmans van VTB Verspanings Techniek Brabant had goede redenen voor zijn keuze drie jaar geleden. En die gelden bij de investering in de tweede CNC-draaimachine nog net zo.

Lees meer

maart 2022

OOG VOOR PRECISIE IN METAAL EN KUNSTSTOF

Ruwe diamanten genoeg in België. Diametal is er zo één van, een bedrijf dat met zijn oog voor precisie het verschil maakt in het fijn-mechanische werk. Met veel knowhow over de maakbaarheid van stukken, maar ook een machinepark dat zodanig is uitgebouwd dat klanten bijzonder veel mogelijkheden krijgen. Voor al het draaiwerk kijkt Diametal naar Mazak. De nauwkeurigheid van de machines, de gebruiksvriendelijke sturing en de uitstekende technische ondersteuning blijken telkens doorslaggevend.

Lees meer