Viering Mazak 100 jaar

In 2019 viert Yamazaki Mazak het 100 jarige bestaan in de gereedschapsmachinebranche en als onderdeel van deze mijlpaal hebben we speciaal voor deze gelegenheid dit gedeelte van de website gemaakt. Het is een geweldige plaats om naar toe te gaan als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Mazak, met uitgebreide informatie over hoe het bedrijf is geëvolueerd tot 's werelds toonaangevende producent van CNC-machines.  Yamazaki Mazak heeft al 100 jaar een breed scala aan werktuigmachines ontwikkeld waarbij de focus immer was gericht op innovatie. We zullen blijven doorgaan met het creëren van meer waarde voor onze klanten en gebruikers van gereedschapmachines, wat bijdraagt aan een betere toekomst voor de maakindustrie. We kijken uit naar de volgende 100 jaar.

Op naar de volgende 100 jaar

Wanneer je op de vloer van de Mazak iSMART Factory ™ staat, omringd door de ultramoderne hoog technologische machines waar nu elke dag mee wordt gewerkt, is het gemakkelijk om te vergeten dat Sadakichi Yamazaki bijna een eeuw geleden Yamazaki Machinery oprichtte als een bedrijf dat zich richt op machines om rieten matten te weven. Nog geen tien jaar later begon het bedrijf met het produceren van zijn eerste gereedschapsmachines en niet lang daarna werd het officieel merk gecreëerd dat tot op de dag van vandaag synoniem blijft aan innovatie en kwaliteit. Voor het jaar voorafgaand aan het 100-jarig jubileum van Yamazaki Mazak konden we ons concentreren op het verleden: we hebben de branche immers keer op keer getransformeerd met baanbrekende oplossingen zoals 5-assig verspanen, Multi-Tasking en HYBRID machines. Wanneer mensen ons oranje logo zien, weten ze dat dit de hoogste kwaliteit van productietechnologie betekent, een definitie afgeleid van 100 jaar succes. Maar in plaats van achteruit te kijken naar het verleden, kijken we liever vooruit naar de komende honderd jaar en naar de toekomst die we samen aan het bouwen zijn.

Vandaag lopen we voorop met revolutionaire producten zoals de Mazak SmartBox en de Mazak iSMART Factory. Onze SMOOTH-TECHNOLOGIE stroomlijnt geavanceerde productie informatie binnen bedrijven met onze producten zoals SMOOTH Monitor AX en SMOOTH PMC, terwijl ons assortiment bewerkingmachines is uitgebreid met geavanceerde productietechnologieën zoals wrijvingsroerlassen en multi-laser metaalprinting. Ondertussen hebben onze automatiseringsoplossingen de productiviteit drastisch verbeterd en de tijdwinst voor fabrikanten in Europa en de rest van de wereld verminderd. Wat zal de toekomst van de industrie brengen? Hoe veranderen we de wereld, één machine per keer? We kijken er naar uit om samen op zoek te gaan naar verdere successen.