Mazak Newsroom

december 2020

MetaTech heeft eerste CV5-500 aangeschaft

MetaTech Metaalbewerking in Sassenheim heeft de Benelux-primeur van de eerste Mazak CV5-500, de in Europa ontwikkelde en gebouwde 5-asser. Hoewel eigenaar Paul de Ridder al snel na de introductie op de EMO 2019 de knoop doorhakte en spanen maken zijn passie is, is de metaalondernemer niet over één nacht ijs gegaan. Zoals hij elke stap weloverwegen zet. De nieuwe 5-asser past precies in de plannen die hij met MetaTech heeft.

Lees meer

Geavanceerd machinepark maakt stap naar EERSTE EIGEN PRODUCT mogelijk

Geavanceerd machinepark maakt stap naar EERSTE EIGEN PRODUCT mogelijk. Het begon allemaal met een vraag van een bekende retailer. Kunnen jullie geen pompje voor ons ontwikkelen om alcohol en alcoholgel te verdelen? Voor Dimatec het begin van een intensief traject dat voor de eerste keer leidde tot een eigen product.

Lees meer

november 2020

Flexibiliteit voor soepel meebewegen met markt

Lacom heeft de tiende Mazak INTEGREX-machine in gebruik genomen. Sinds 2004 kiezen Driek Lammers en zijn team steeds vaker voor het all-in-one-concept van de Japanse machinebouwer; altijd geautomatiseerd. “We zijn door deze investeringen kwalitatief hoogwaardigere en complexere producten kunnen gaan maken, waarin de looncomponent veel lager is dan vroeger.”

Lees meer

september 2020

Met investeren steeds een stapje naar boven

Met investeren moet je altijd een stap verder gaan dan er al staat. Want dan kun je als bedrijf de volgende stap maken en doorgroeien, vindt Wim Beekenkamp, directeur van Quintall. Afgelopen voorjaar heeft het metaalbedrijf in het Westland zowel in de verspaning als plaatbewerking geïnvesteerd. In de eerste plaats omdat steeds meer klanten uit voornamelijk de tuinbouwindustrie een one-stopshop toeleverancier zoeken en ze de lat qua kwaliteit hoger leggen. Daarnaast kan Quintall met onder andere de nieuwe fiber lasersnijmachine de positie uitbreiden naar nieuwe markten.

Lees meer

KWALITEIT TROEF, OOK IN ONBEMANDE SHIFTS

Kwaliteit leveren. Het is waar Perdaen-D’Hooghe uit Sint-Niklaas en bij uitbreiding zijn team van 32 medewerkers van doordrongen zijn. Door de lat telkens weer hoog te leggen, slaagde het bedrijf erin om op drie generaties uit te groeien van lokale trappenbouwer tot internationaal gerenommeerde machinebouwer. Daar hoort ook een state-of-the-art machinepark bij. Yamazaki Mazak speelt daarin een hoofdrol. Dankzij de twee recente toevoegingen, een Versatech en een Vortex, kan het repetitieve werk nu volautomatisch gebeuren, met dezelfde kwaliteitsstandaard.

Lees meer

augustus 2020

Verspanen is een logistiek proces

Bij MCM in het Brabantse Liessel staan korte doorlooptijden en hoge leverbetrouwbaarheid voorop. Dat realiseert directeur-eigenaar Pim van de Mortel met zijn team door verspaning te zien als een logistiek proces. Multitasking machines, zoals de INTEGREX i-500 sluiten daar naadloos op aan.

Lees meer

juli 2020

juni 2020

Hightech lasersnijden van zaagbladen

De oplossing die Kinkelder Metal Solutions samen met Mazak heeft gebouwd voor het geautomatiseerd lasersnijden van zaagbladen, is eigenlijk een schoolvoorbeeld van smart industry te noemen. Nagenoeg het volledige proces verloopt automatisch. Eén laseroperator zorgt dat 24 uur per dag de zaagbladen in kleine series worden lasergesneden, gecontroleerd en gesorteerd. Volautomatisch, inclusief de werkvoorbereiding.

Lees meer

maart 2020

Zesde generatie Integrex en nieuwe CV5-500

Ook in de zesde generatie INTEGREX heeft Mazak verbeteringen weten te realiseren die deze multitasking machine zowel qua prestaties als ergonomie naar een nog hoger niveau tillen.

Lees meer

Yamazaki Mazak opent een museum gewijd aan werktuigmachines

De Yamazaki Mazak Corporation viert de vergaande impact van werktuigmachines op het dagelijks leven met de opening van het Yamazaki Mazak Museum voor werktuigmachines in Minokamo, Japan. Eind 2019 geopend voor het publiek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf, toont het museum de intrinsieke link tussen de geschiedenis van Mazak en de evolutie van de technologie.

Lees meer

februari 2020

Onbemand zonder robot

Hoewel Timmermans Verspaningstechniek werkstukken van 20 gram tot 40 ton verspaant, ligt de nadruk op grote, vaak eenmalige componenten. Ook die kun je onbemand bewerken, zegt directeur Arjan Timmermans. “Het vraagt wel een andere mindset en aanpak.”

Lees meer