Mazak Newsroom

oktober 2019

Vooroplopen met technologie

Bart van der Zande, eigenaar van Zantech in Oss, kocht in 2009 zijn eerste fiber lasersnijmachine en sinds kort staat er de derde generatie van deze buislaser, de Mazak Fabri Gear MK III. Qua technologie wilde hij altijd al graag vooroplopen. Lees hier het hele artikel.

Lees meer

september 2019

Groot frezen en draaien in één opspanning

In heel Europa staan maar drie machines van het type INTEGREX e-670HS met 4 meter tussen de centers. Eén ervan staat bij Machinefabriek Heerbaart in Hengelo! Lees snel het hele artikel.

Lees meer

juli 2019

juni 2019

mei 2019

Sneller foutloos programmeren met Smooth besturing

CNC-werktuigmachines zijn méér dan de optelsom van een stabiel machinebed, aandrijvingen en spindel. De CNC-besturing speelt een alsmaar belangrijkere rol. Soms is dat op de achtergrond, bijvoorbeeld met een hoge rekensnelheid die zorgt voor vloeiendere bewegingen. Soms op de voorgrond, zoals de nieuwe 3D Assist functie in de Mazatrol SmoothG en X besturing.

Lees meer

5-assige verspaning - een overzicht

Mark Hall, lid van de Mazak European Product Group, beantwoordt enkele van de meest gestelde vragen omtrent 5-assige vespaning,

Lees meer

april 2019

CNC-vakman wordt een procesdenker

Twan Bussers van Jansen Machining Technology geeft aan dat hij stilaan een verandering ziet in de manier van werken én de machines waarop precisiecomponenten verspaand worden.

Lees meer

maart 2019

Uitleg over de draaibank

Wat is een draaibank? Een draaibank is een werktuigmachine die het metalen werkstuk rond een rotatie-as roteert of draait, met gereedschappen die het metaal verspanen om uiteindelijk een symmetrisch werkstuk te vormen. Moderne draaibanken zijn meestal computergestuurd (CNC), waarbij de bewerkingen van de draaibank door een operator worden geprogrammeerd. Draaien is een proces dat kan worden geïmplementeerd op een extern oppervlak van het werkstuk of intern tijdens bewerkingen zoals inwendig draaien.

Lees meer

Scholieren met Mazak-machines aan de slag!

Bij bijna alle bedrijven in de regio West-Brabant zie je Mazak-machines, zegt Martien Kats, hoofd Opleidingen bij Vakopleiding Metaal. Om als opleidingsinstituut aantrekkelijker te worden voor nieuwe doelgroepen en in te spelen op de groeiende vraag is er geïnvesteerd in moderne verspaningstechnologie. Benieuwd om welke machines het gaat? Lees dan hier het hele artikel.

Lees meer

Lasersnijmachines uitrusting

De markt voor lasersnijmachines heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld, waarbij nieuwe soorten machines op de markt worden gebracht door lasersnijfabrikanten, die een revolutie teweegbrengen in het lasersnijproces en in de keuze die gebruikers maken. In laserland heeft de gebruiker drie keuzes, afhankelijk van hun eigen specifieke vereisten, namelijk de traditionele CO2-lasersnijmachine; de volgende generatie fiberlasersnijder en de revolutionaire directe diode laser of DDL.

Lees meer

februari 2019

OPTIPLEX NEXUS 3015 FIBER verdubbelt snijcapaciteit

Na zes jaar trouwe dienst was de al uit 2003 daterende CO2-lasersnijmachine bij Vecomach aan vervanging toe. Hoewel eigenaar Mart Verbruggen nog eventjes naar de nieuwe generatie CO2-lasersnijmachines heeft gekeken, stond de fiberlaser eigenlijk vanaf het begin bovenaan zijn lijstje. En dat blijkt in de praktijk goed uit te pakken! Nieuwsgierig geworden? Lees dan het hele artikel.

Lees meer