Mazak Newsroom

november 2018

Van CNC-frezers naar procesoperators

Wila in Lochem zet dertig Mazak horizontale bewerkingscentra in voor de productie van kantpersgereedschappen. Achttien HCN-6800-II machines frezen er elk tussen de 7000 en 8000 uren per jaar gereedschappen. Vijf machines staan in een FMS, één standalone voor specialistische bewerkingen. De overige twaalf machines staan twee aan twee in zes volledig geautomatiseerde productiecellen. Wila gaat dit concept kopiëren in de nieuwe fabriek in China. De productie daar zal aangestuurd worden vanuit Lochem. Quasi volledig geautomatiseerd.

Lees meer

september 2018

Mazak neemt vijf lasers en twee automatiseringsoplossingen mee naar de EuroBLECH

Yamazaki Mazak neemt vijf ultramoderne lasersnijmachines en twee automatiseringsoplossingen mee naar EuroBLECH 2018. Dit nieuw en unieke model, de OPTIPLEX 3015 6kW DDL (Direct Diode Laser), is een zeer snelle en uiterst nauwkeurige machine die lasergebruikers een stapsgewijze verhoging in snijprestaties biedt. De OPTIPLEX 3015 is uitgerust met een krachtige 6 kW DDL-resonator, ideaal voor het snijden van medium tot dikkere staalplaten. De resonator, de meest geavanceerde in zijn soort, maakt snel snijden van roestvrij staal en aluminium mogelijk en is tot 15% sneller dan zijn 6kW Fiber equivalent. Deze uiterst efficiënte machine is ook verkrijgbaar in een groter formaat, de OPTIPLEX 4020-serie.

Lees meer

augustus 2018

juli 2018

februari 2018

Mazak voor Siemens gebruikers

Yamazaki Mazak heeft zijn laatste CNC optie voor producenten die op een Siemens sturing gestandariseerd zijn,onthuld. De laatste Mazak machine die met een Siemens sturing uitgerust is,is de VTC760C,een machine met beweegbare kolom.Deze is uitgerust met een Siemens 828D sturing.

Lees meer

januari 2018

UP-TO-DATE machinepark geeft vertrouwen aan klanten

Toelevering is een harde business, waar de seriegroottes dalen en de complexiteit van de stukken toeneemt. Toch slaagt MGC Subcontracting, onderdeel van de Matthys Group, er in om elk jaar met ongeveer 10% te groeien. In deze felbevochten markt onderscheidt het bedrijf zich door in te zetten op een up-to-date machinepark. Op die manier kan het zijn rendabiliteit verzekeren en tegelijk aan een brede waaier van vragen van klanten tegemoet komen. Het kan daarbij rekenen op Yamazaki Mazak als betrouwbare partner.

Lees meer

Mazak Integrex vergroot slagkracht on demand levering D&D Kunststofbewerking

Kunststof is doorgedrongen tot het hart van machines in de halfgeleider- medische- én andere hightech industrieën. Met deze opmars zijn eveneens de eisen aan kunststof frees- en draaidelen opgeschroefd. Nauwkeurigheden van een honderdste zijn meer standaard dan uitzondering.

Lees meer

Compacte MAZAK draaimachine helpt draaierij Bitter de levertijden te verkorten! Sneller in één opspanning..

De Y-as van de kleine Mazak QT-COMPACT draaimachine heeft een behoorlijke invloed op de doorlooptijd bij draaierij C. Bitter in Almere. Het metaalbedrijf werkt draaidelen, waaraan ook een freesbewerking zit, tegenwoordig in één opspanning helemaal af. Dat vergt wel de bereidheid om te investeren in de extra tooling. Maar als je zo’n machine koopt, moet je die ook gebruiken waarvoor die bedoeld is, klinkt het bij de jongste generatie Bitter.

Lees meer