Mazak lanceert nieuwe technische blog

De blog is bedoeld om de wereld van metaalverspaningssnijmachines voor te stellen en is bedoeld voor alle machinegebruikers, maar specifiek voor mensen die nieuw zijn in de metaalbewerking en nieuw Mazak klanten.
De blog behandelt een breed scala aan onderwerpen voor verspanen, automatisering en lasersnijden, op een gemakkelijk te verteren en zeer leesbare manier

 

5-assige verspaning - een overzicht

Mark Hall, lid van de Mazak European Product Group, beantwoordt enkele van de meest gestelde vragen omtrent 5-assige vespaning,

Lees meer

Uitleg over de draaibank

Wat is een draaibank? Een draaibank is een werktuigmachine die het metalen werkstuk rond een rotatie-as roteert of draait, met gereedschappen die het metaal verspanen om uiteindelijk een symmetrisch werkstuk te vormen. Moderne draaibanken zijn meestal computergestuurd (CNC), waarbij de bewerkingen van de draaibank door een operator worden geprogrammeerd. Draaien is een proces dat kan worden geïmplementeerd op een extern oppervlak van het werkstuk of intern tijdens bewerkingen zoals inwendig draaien.

Lees meer

Lasersnijmachines uitrusting

De markt voor lasersnijmachines heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld, waarbij nieuwe soorten machines op de markt worden gebracht door lasersnijfabrikanten, die een revolutie teweegbrengen in het lasersnijproces en in de keuze die gebruikers maken. In laserland heeft de gebruiker drie keuzes, afhankelijk van hun eigen specifieke vereisten, namelijk de traditionele CO2-lasersnijmachine; de volgende generatie fiberlasersnijder en de revolutionaire directe diode laser of DDL.

Lees meer