Grote machines voor de uitdaging van de energiesector

De wereldwijde energiesector vraagt om een hoge productiviteit, uitmuntende kwaliteit en snelle doorlooptijden van haar leveranciers. Dit artikel onderzoekt de uitdaging voor de energieleveranciers en biedt een aantal oplossingen.

De energiesector had afgelopen jaren iets van een gespleten persoonlijkheid.  Terwijl energieopwekking vermogend is gebleven, aangewakkerd door hoge energie-eisen van de consument en de industrie, zijn de olie- en gassector getroffen door de dalende olieprijs.

Alhoewel het lot van de twee zeer verschillend is, heeft de keten, die veel van de componenten van de grote olieproducenten en generatoren produceert,  gereageerd op vergelijkbare wijze op de verschillende eisen die eraan worden gesteld. Investeringen in nieuwe technologie is voortgezet met als doel het verbeteren van de productiviteit, het behoud van de marges, het verminderen van doorlooptijden en het verbeteren van de kwaliteit van de componenten.

Oplossingen voor grote onderdelen

Grote onderdelen

In verspaningstermen is de gemene deler voor de energiesector, de omvang en het gewicht van de componenten die moeten vervaardigd worden. In de olie- en gassector zijn dit boorpijpen, omkastingen, boorkopapparatuur en onderzeese kleppen, terwijl de elecktriciteitsproductie sector wordt gedomineerd door rotorassen en schijven, omkastingen, waaiers en generatorassen.

Hierdoor staan multitasking machines, die het aantal operatoren, setups en de verplaatsing van grote onderdelen in een machinepark kunnen verminderen om de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren, hoog op de prioriteitenlijst in de sector.

De Integrex e-H series van multitasking machines zijn ideaal voor dit type van zware, lange werkstukken met een grote diameter, omdat ze in staat zijn alle bewerkingen te voltooien in één enkele set-up, met inbegrip van draaien, frezen, kotteren en boren, zonder het onderdeel te moeten verplaatsen naar een andere machine.

Cruciaal is dat zelfs de kleinste machine van de e-H series, namelijk de e-420H, een grote bewerkingscapaciteit heeft, met een maximum draaidiameter van 670 mm, waardoor het mogelijk wordt grote onderdelen te verspanen. Deze bewerkings- en multitaskingcapaciteit worden aangevuld door een hoog vermogen van 4.000 rpm van de hoofdspil en 12.000 rpm van de freesspil, die in staat zijn grote hoeveelheden metaal te verwijderen met behoud van een uitzonderlijke productiviteit.

Bovenaan de e-H-groep staat INTEGREX e-800H, die een grote Y-as slag heeft van 800 mm, wat hem ideaal maakt voor de productie van extra-grote delen. Deze machine heeft de kracht, het koppel en de nauwkeurigheid om onovertroffen metaalverwijderingsmogelijkheden te bereiken bij het bewerken van werkstukken met een draagvermogen tot 15 ton. Belangrijk is ook dat de machine voorzien is van een lange boorbeitelhouder (LBB) die de mogelijkheid biedt om diepe gaten uit te draaien en die uitgerust is met een starre werktuighouder, met vier klemeenheden, dit voor verbeterde maximale capaciteit en stijfheid bij het bewerken van grote complexe interne elementen die voor veel applicaties gemeenschappelijk zijn.

DRAAIEN VAN ONDERDELEN MET GROTE DIAMETER

Draaien van onderdelen met grote diameter

Het draaien van onderdelen met een grote diameter vóór het uitvoeren van secundaire bewerkingen, zoals verspanen, uitdraaien en boren, is een essentiële vaardigheid voor machines die gebruikt worden in de energiesector. De INTEGREX e-V reeks van multitasking machines combineert volledige 5-assige bewerking, draaibewerkingen van hoge capaciteit en palletwisselmogelijkheden om grote, zeer complexe onderdelen, zoals onderzeese kleppen, te bewerken. De mogelijkheid om meerdere bewerkingen uit te voeren per set-up, stelt fabrikanten in staat om onjuistheden te verminderen die optreden wanneer zware onderdelen verplaatst worden tussen meerdere werkstations, evenals een overzicht te krijgen over de werken in uitvoering.

Draaien met hoog vermogenen en een grote-onderdelen capaciteit, zijn altijd al de belangrijkste machine-eigenschappen geweest voor toeleveranciers aan de energiesector. De SLANT TURN is de ideale oplossing, vermits dit een krachtige draaibank is, met hoge torsie, hoge capaciteit en grote uitdraai voor draaitoepassingen voor grote onderdelen, zoals olieveldbuizen en behuizingen, pijpleidingregelkleppen en turbine wielen. Bovenal biedt de SLANT TURN een maximale schommeling van 1.040 mm en een maximale bewerkingsdiameter tot 910 mm, wat de machine in staat stelt grote componenten gemakkelijk te bewerken.

OPLOSSING VOOR ONDERDELEN VOOR OLIE EN GAS

Onderdelen voor olie en gas

Met onderdelen, in het bijzonder voor olie en gas, is het niet altijd mogelijk om zeer grote onderdelen, zoals kleppen, te draaien. De ORBITEC 20 van Mazak, is een bewerkingscentrum voor grote onderdelen, dat de mogelijkheid verschaft om écht gedraaide oppervlakten te creëren op onderdelen die moeilijk, of te groot, zijn om te roteren.

De ORBITEC reduceert set-up tijden aanzienlijk en verbetert de verwerkingscapaciteit voor grote, zware en onhandige werkstukken, zoals vaak te vinden in de energie-industrie. De gepatenteerde hoofdspil-technologie van de machine maakt het mogelijk om per set-up een verscheidenheid aan bewerkingen uit te voeren, met inbegrip van het vlakken van flenzen, conische boringen, draadsnijden, vlakfrezen en vingerfrezen.

Als een kosteneffectief, innovatief productiecentrum van kleplichamen, kan de ORBITEC 20 meer dan 75% van de kleptoepassingen voltooien in één enkele set-up, met behoud van de hoge toleranties vereist in de sector.

 

KLEINERE COMPONENTEN VERSPANEN

Kleinere componenten

Toch vereisen niet alle energiebestanddelen enorme bewerkingscapaciteiten. Veel leveranciers in de energiesector combineren grote multitasking machines, zoals de e-V en de e-H series, met kleinere machines die uitzonderlijke prestaties leveren, bijvoorbeeld bij de vervaardiging van onderzeese kleppen.

De machines bij uitstek voor veel leveranciers zijn de INTEGREX i-series die uitgerust zijn met hoogwaardige hoofd- en freesspil. De hoofdspil van de INTEGREX i-400, bijvoorbeeld, heeft een capaciteit van 3.300 rpm, en de freesspil heeft een capaciteit van 12.000 rpm. De INTEGREX is nu beschikbaar met een geïntegreerde lange boorbeitelhouder en met een nieuwe 2,5 meter bedgrootte, wat een nog groter bereik betekent van de verwerkingscapaciteit van de onderdelen.

Het assortiment van verschillende producten dat vervaardigd wordt door toeleveranciers aan de energiesector is enorm, maar de gemeenschappelijke vereiste kenmerken van machines is flexibiliteit, nauwkeurigheid en productiviteit. Ons advies is om samen te werken met een machineleverancier, die het noodzakelijke gamma van machines én de nodige applicatie-ondersteuning kan bieden, die u zal toelaten om de beste bewerkings- en automatiseringsoplossingen te kiezen naar uw specifieke eisen.