Smooth Ai – Artificial Intelligence / Digital Twins / Automation

De volgende generatie MAZATROL Smooth CNC sturing, gecombineerd met een reeks hoogwaardige softwarepaketten en met de praktische toepassing van artificiële intelligentie, digital twins en automatiseringstechnologie.

Solide MAZATROL sturing

Solide MAZATROL maakt gebruik van 3D modellen CAD data en AI-verbeterde bewerkingsproces selectie om onderdelen automatisch te progammeren in MAZATROL.

SMOOTH Ai spindel

SMOOTH Ai spindel gebruikt Ai technologie om snijcondities te optimaliseren door de spindelvibraties te monitoren en de snijtechnologie (voeding & snelheid) adaptief te wijzigen om zo de vibraties te verhelpen. De snijcondities die verkregen zijn door deze optimalisatie processen worden bewaard in het MAZATROL of EIA (NC) programma.

Ai Thermisch schild

Ai Thermisch schild compenseert de machine automatisch voor temperatuurschommelingen. Machine learning in combinatie met ruimtelijke modellering worden gebruikt om de stabiliteit van de bewerkingsprocessen onder invloed van temperatuurverandering  te vergroten en de nauwkeurigheid van de machine verder te verhogen.

Het creeëren van een identieke digitale kopie van de machine op kantoor.

SMOOTH PROJECT MANAGER

Smooth Project Manager transfereert volledige verspaningsdata inclusief programma's, opspaninstellingen, verspaanmodellen, gereedschapsdata en coördinatiesystemen. Het is ontwikkeld om in samenhang te functioneren met SmoothCAM Ai en een digitale twin te produceren. De dataoverdracht kan ook gebruikt worden in samenhang met Mazak-partner-CAD CAM software oplossingen. Deze mogelijkheid bespaart de operator tijd en inspanningen en zorgt voor een accurate data overdracht van kantoor naar de machine.

SMOOTH CAM Ai

MAZATROL CAM software die de Ai-functies van de besturing ondersteunt. Dit CAM pakket kan synchroniseren met de fysieke sturing en een identiek programmeringsplatform creeëren op de PC op kantoor. Overdracht van Ai kennis, programmas, gereedschapsdata en instellingen, solide modellen van onderdelen, opspaninstellingen en machine.

Met een nieuwe interface, ontwikkeld in samenwerking met voorname robotleveranciers, kan de Smooth Ai-besturing gebruik maken van vooruitstrevende automatiseringsfuncties voor integratie met robots.

SMOOTH RCC

Smooth Robot Cell Controller maakt gebruik van geavanceerde schema's om de work load van de machine in te plannen. Met deze functie kunnen robots aangestuurd worden zowel voor materiaalbehandeling als voor het laden en lossen van gereedschappen en klauwplaten. Speciaal ontwikkeld voor werktypen met een laag volume en een hoge mix.

ROBOT SETUP ASSIST

Met de Robot setup assist kunnen operatoren met een parametrische interface op de machine een robotprogramma creëren. Met basisinformatie zoals materiaaldiameter, lengte en klemposities wordt het programma automatisch gegenereerd voor de robot en gecontroleerd door de Smooth Ai sturing.