Ergonomie

Yamazaki Mazak heeft altijd gefocust op zowel verbeterde prestaties van de machine als de ergonomie van de machine om onovertroffen gebruiksgemak te realiseren..

Uitstekende toegankelijkheid

De operator heeft vlot toegang tot de tafel vanaf de voorkant van de machine om zo gemakkelijk werkstukken te laden / lossen en om de machine gemakkelijk in te stellen.

 

(VARIAXIS i-serie afgebeeld)

Gemakkelijk laden / lossen van werkstukken

Heel vlotte toegang tot de machinetafel om werkstukken gemakkelijk te laden / lossen. Dankzij de automatische uitschuifbare top cover kan er gemakkelijk een rolbrug gebruikt worden voor het laden / lossen van zware werkstukken en opspanmallen.

(de top cover van de afgebeelde VARIAXIS i-500 opent afzonderlijk)

Gemakkelijk toegang tot het gereedschapsmagazijn

Het gereedschapsmagazijn bevindt zich aan de voorkant van de machine, waardoor er door de operator geen tijd verspild wordt aan het heen en weer gaan van de voorkant naar de achterkant van de machine.

(INTEGREX i-series afgebeeld)

Groot venster

Het grote venster in de deur aan de voorkant van de machine maakt het mogelijk voor de operator om gemakkelijk toezicht te houden op bewerkingen.

Adjustable CNC touch panel

Om het bedieningsgemak te verzekeren, kan het bedieningspaneel met touch screen naar de optimale positie gekanteld worden i.v.m. de lengte van de operator.

SAFETY SHIELD

Als een operator de machine-assen manueel verplaatst voor set-up, gereedschapsmeting of het vervangen van inserts, toont de CNC een gesynchroniseerd 3D-model op het scherm om machineinterferentie te controleren. Als er een storing optreedt, stopt de machinebeweging automatisch. Deze functie is ook effectief tijdens automatische werking.

STEMADVISEUR

Verbale ondersteuning voor machine set-up en bevestiging van veiligheidsvoorwaarden.