Automatisering

Mazak heeft een reeks automatiseringsoplossingen die zijn ontworpen voor elk machinetype en elke toepassing. Van eenvoudige robotmachinebeheer tot complexe 5-assige componenten en opspanning en tot onze vlaggenschip PALLETECH Multi-Tasking-oplossing. We zijn toonaangevend in het leveren van kant-en-klare automatiseringsoplossingen die het machinegebruik, de productiviteit en de winstgevendheid aanzienlijk kunnen verbeteren.

PALLETECH PRODUCTIECEL

We bieden de PALLETECH productiecel (1 niveau) en PALLETECH High Rise (2, 3 niveaus) al naar gelang uw productievolume en budget.

Bovendien is het PALLETECH-SYSTEEM zo ontworpen dat het systeem gemakkelijk kan worden uitgebreid na de eerste installatie, zodat u sneller en eenvoudiger kunt reageren op hogere productie-eisen in de toekomst.

Lees meer

Multi Pallet Pool (MPP)

De Multi Pallet Pool (MPP) biedt een snelle palletwissel en meer autonomie in vergelijking met automatiseringssystemen met twee of zes palletten. De configuratie die op de EMO 2019 werd getoond, speciaal ontworpen voor onbemande produktie, is voorzien van een MPP met 16 palletten, maar er is ook een kleinere versie met 10 palletten beschikbaar. De MPP heeft een economische voetafdruk -tot 40% kleiner dan een vergelijkbaar PALLETECH systeem- en wordt bestuurd met behulp van de Smooth CNC die uitgerust is met de SMOOTH MPP-softwareapplicatie van Mazak. Smooth MPP maakt geavanceerde planningsfuncties, snellere analyse van productieresultaten en efficiënter systeemgebruik mogelijk en is op afstand toegankelijk op pc's en smartphones.

Lees meer

Auto Work Changer (AWC)

De VARIAXIS i-300 AWC (Auto Work Changer) ziet eruit en presteert als geen andere 5-assige automatiseringsoplossing. Het is ontworpen om een ​​lagere kostprijs per component, een snellere terugverdientijd en een verbeterde winstgevendheid te bieden.

De AWC is ideaal voor fabrikanten die meer flexibiliteit nodig hebben om de uitdagingen van het bewerken van complexe componenten aan te gaan, met een hoge productmix in kleine seriegroottes. In combinatie met de AWC wordt de uitstekende productiviteit van VARIAXIS verder verbeterd door snelle productwisselingen van de 32 voorraadhouders om continue bewerking en kortere niet-snijtijd te bieden.

De AWC is uitgerust met zijn eigen Smooth AWC-software die is geïntegreerd in MAZATROL SmoothX, die zorgt voor volledige programmering en beheer vanaf de CNC.

Lees meer

MA-Series

De nieuwe MA is een betaalbare, volledig geïntegreerde ‘plug-and-play’ -oplossing, bij uitstek geschikt voor high-mix, low-volume 5-assig werk, dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en geprogrammeerd via Mazak's SmoothX CNC. De bedieningsrobot vereist geen specialistische kennis voor installatie of programmering. In bedrijf kan de MA een onmiddellijke productiviteitsverbetering opleveren met een omschakeling van vijf minuten tussen werkstukken. De cel biedt ook het potentieel om de productieve uren van de machine te verlengen in onbemandemodus 's nachts of in het weekend.

Lees meer

TA-SERIES

Eenvoudig te programmeren robotcel geïntegreerd met de Smooth-besturing van Mazak, ideaal voor kleine tot middelgrote reeksen. Geautomatiseerde robotarm voor het laden en lossen van werkstukken. Ideaal voor onbemande toepassingen, zowel 's nachts als in het weekend. Zowel de machine als de robot worden bestuurd vanuit de Mazak Smooth CNC, die een naadloze interface en extreem snelle installatie biedt.

Lees meer

Laser Automation    

Discover an automation solution for your Laser Processing machine

Lees meer

Gantry Loader (GL)

Gantry robots zorgen voor het snel laden en lossen van materiaal voor productie met grote volumes. Dit biedt meer veelzijdigheid, flexibiliteit en productiviteit bij het beheer van klauwplaat- en aswerk door een verscheidenheid aan laadstations en robothanden aan te bieden. De systemen zijn vaak eenvoudig te installeren en te bedienen en bieden een snelle, gebruiksklare oplossing die meteen resulteert in verhoging van de productiviteit.

Lees meer

AUTO FLEX CELL

Frequente wijzigingen in productievariabelen kunnen de productiviteit en winstgevendheid enorm beïnvloeden. De AUTO FLEX CELL is een unieke automatiseringsoplossing voor de INTEGREX i-serie, ontwikkeld voor zeer flexibele productieomgevingen.

De cel is ontworpen om de winstgevendheid te verhogen van taken die regelmatig vervanging van gereedschap, klauwplaten of werkstuk vereisen, en maximaliseert de bewerkingsuren door de doorlooptijd van het product te verkorten - wat op zijn beurt een lagere kostprijs van componenten en een hogere winstgevendheid oplevert.

De cel is uitgerust met vijf verwisselbare karren met extra robothanden, klauwen en werkstukken die snel door de robot kunnen worden verwisseld. De AUTO FLEX CELL wordt geprogrammeerd en aangestuurd vanuit Mazak's SmoothAi CNC.

Additional Automation Systems

We bieden diverse aanvullende automatiseringssystemen aan waarmee u aan alle productievereisten kunt voldoen, waaronder  een Bar Feeder, TOOL TRANSPORT SYSTEM, e-bot cell en Cobot.

Lees meer