Automatisering

Mazak is de grootste fabrikant van flexibele productiesystemen met een productiegeschiedenis van meer dan 27 jaar.

Het PALLETECH SYSTEEM is ontworpen met de flexibiliteit die vereist is voor kortere levenscycli van producten, minimale procesinventaris, just-in-time-productie en andere eisen van de productieomgeving van vandaag de dag.

PALLETECH PRODUCTIECEL

We bieden de PALLETECH productiecel (1 niveau) en PALLETECH hoog systeem (2, 3 niveaus) al naar gelang uw productievolume en budget.

Bovendien, wordt het PALLETECH systeem ontworpen voor geschikte systeemuitbreiding na de initiële installatie om eenvoudig te voldoen aan verhoogde productie-eisen in de toekomst.

Multi Pallet Pool (MPP)

De Multi Pallet Pool (MPP) biedt een snelle palletwissel en meer autonomie in vergelijking met automatiseringssystemen met twee of zes palletten. De configuratie die op EMO werd getoond, speciaal ontworpen voor onbemande produktie, is voorzien van een MPP met 16 palletten, maar er is ook een kleinere versie met 10 palletten beschikbaar. De MPP heeft een economische voetafdruk - tot 40% kleiner dan een vergelijkbaar PALLETECH systeem - en wordt bestuurd met behulp van de Smooth CNC die uitgerust is met de SMOOTH MPP softwareapplicatie van Mazak. Smooth MPP vergemakkelijkt geavanceerde planningsfuncties, snellere analyse van productieresultaten en efficiënter systeemgebruik en is op afstand toegankelijk op pc's en smartphones.

TA-12

Een eenvoudig te programmeren robotcel, geïntegreerd in de Smooth CNC van Mazak, en ideaal voor kleine tot middelgrote reeksen van werkstukken. Geautomatiseerde robotarm voor het laden en lossen van werkstukken. Ideaal voor onbemande toepassingen, 's nachts of in het weekend. Zowel de bewerkingsmachine als de robot worden vanuit de Mazak Smooth CNC bestuurd, die voor een naadloze interface zorgt en voor een extreem snelle installatie.

Gantry Loader (GL)

Een gantry robot met afzonderlijke laad- en loshanden om eindgebruikers in staat te stellen de snelle takt-tijden te behalen die vereist worden door massaproductie. Bovendien is het GL-automatiseringssysteem met een breedte van slechts 1750 mm ideaal voor kleine vloeroppervlakken.

Gantry robots zijn een heel effectief systeem om onbemand en gedurende langere perioden, materiaal automatisch te laden en werkstukken te lossen. 

e-BOT cell

De e-BOT Cel 720 is ontworpen om meer dan 720 uur per maand onbemand een verscheidenheid aan werkstukken te bewerken. Zelfs voor wijzigingen in partijgroottes, zijn de arbeidsvereisten minimaal.

TOOL TRANSPORT SYSTEM 

Om zulke onbemande operaties gedurende langere perioden te realiseren, moeten de gereedschappen die nodig zijn voor het bewerken, zich in de machinemagazijnen bevinden. Door het gebruik van het TOOL TRANSPORT SYSTEEM kunnen meerdere machines gereedschap delen en beheren volgens het bewerkingsschema.

Laser FMS

Uitbreidbare productiecel

Flexibele systeemuitbreiding door materiaalopslagen toe te voegen, extra lasermachines en opslagen voor bewerkte werkstukken om te voldoen aan de hogere productievereisten.

SUPER TURBO-X 510 Mk lll G + Uitbreidbare productiecel

Compacte productiecel

10 pallets met het materiaal en bewerkte werkbladen kunnen opgeslagen worden op de planken. Het aantal micro-verbindingen kunnen geminimaliseerd worden omdat het bewerkte werkblad uit de opslag gehaald wordt met de pallet.

Weergegeven met OPTIPLEX 3015 II

QUICK CELL

Automatic changing of worksheets and finished parts. Compact floor space requirement.

OPTIPLEX 3015 FIBER II+QUICK CELL 3015