Automatiseringssystemen bieden de mogelijkheid om de productiecapaciteit te verhogen door 24/7 productietijd beschikbaarheid en dit zonder inzet van extra mankracht. Het maakt ook de individuele product flow praktischer, verhoogt op korte termijn de efficiëntie, waardoor de fabricagetijd verkort. Het komt erop neer dat de capaciteit doorgaans met 50% wordt verhoogd in vergelijking met stand-alone machines en de doorlooptijden worden aanzienlijk verkort.

Mazak was de eerste fabrikant die lasersnijmachines introduceerde in een Flexible Manufacturing System (FMS).

Vandaag  beschikken wij over de volgende systemen:

QUICK CELL

Compacte automatisering voor één machine met een economische investering

De QUICK CELL 3015 compacte automatiseringscel maakt gebruik van een robuuste constructie en een innovatief ontwerp om hoge prestaties te leveren voor fabricagebedrijven en productieomgevingen. Het basisontwerp is een zeer compact laden / ontladen, dat kan worden geconfigureerd als een volledige FMS met 6, 10 of 14 pallets.

Het aantal pallets voor basis materiaal in vergelijking met deze voor gesneden producten kan worden opgegeven op het moment van bestelling. De QUICK CELL maakt gebruik van onafhankelijke aandrijf- en ontladingssystemen, waardoor de pallet wisseltijden sterk worden verkort. In de QUICK CELL is een planningsprogramma geïntegreerd, in de besturingsunit, om planning en bediening te vereenvoudigen. De QUICK CELL is verkrijgbaar in de volgende configuraties:

QUICK CELL 3015 met wisseltafel verlenging
QUICK CELL 3015 met 6 pallet opslagtoren
QUICK CELL 3015 met 10 pallet opslagtoren
QUICK CELL 3015 met 14 pallet opslagtoren


QUICK CELL 3015 met 6 pallet opslagtoren

SMART MANUFACTURING CELL

Maximale flexibiliteit en minimale materiaalbehandeling

De SMART MANUFACTURING CELL is de meest flexibele oplossing om aan de meest uiteenlopende toepassingen te voldoen. Met de mogelijkheid voor de gebruiker om zijn eigen grijpers aan te passen en te tekenen, samen met de uitgebreide interfacemogelijkheden, biedt deze oplossing een ongeëvenaard potentieel.

Het systeem maakt specifieke " pick and place "oplossingen mogelijk, zelf via geïndexeerde transportbanden. Het gemak van offline programmeren betekent dat specifieke robotprogrammering kennis niet vereist is.

EXTENSIBLE MANUFACTURING CELL

Robuust lineair laad- en ontlaadsysteem voor een hoge verwerkingscapaciteit

Mazak's EXTENSIBLE MANUFACTURING CELL (EMC) is een FMS-systeem dat gebruik maakt van een modulaire bouwsysteem dat toekomstige uitbreiding mogelijk maakt. Met de EMC-serie van Mazak kunt u uw configuratie aanpassen wanneer uw behoeften veranderen, inclusief het aantal machines in de cel. Standaardconfiguraties kunnen worden uitgebreid tot in totaal vier machines in lijn. Een groter aantal machines kan worden geïntegreerd in een meer  geautomatiseerd opslagsysteem.

Het robuuste ontwerp en constructie van EMC-systemen zorgen voor een grote opslagcapaciteit en flexibiliteit in het behandelen van materialen en genieten een lange levensduur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties van 3015 en 4020 afmetingen.

 

COMPACT MANUFACTURING CELL

 

De Compact Manufacturing Cell bestaat uit een opslagtoren met 10 wisseltafel, waarbij elke tafel 1000 kg aan verschillende materialen tot 25 mm dikte kan laden . De materialen worden vervolgens automatisch geladen en ontladen vanuit de opslagtoren naar de lasermachine en omgekeerd.

Terwijl de lasermachine snijdt, selecteert het systeem een nieuwe pallet uit de stocker. Zodra de snijopdracht is afgewerkt, wordt deze uit de machine verwijderd en wordt de nieuwe pallet geladen. Vervolgens wordt de pallet met gesneden producten verplaatst om te worden gesorteerd of opgeslagen in de toren.

Het laden en ontladen van materialen vindt plaats aan éénzelfde kant van de Compact Manufacturing Cell in vergelijking met vergelijkbare systemen. Hierdoor worden afstanden voor de operator sterk verminderd. Het systeem heeft ook geen micro-joint verbindingen nodig om gesneden delen in het skelet vast te houden, wat de verwerking verder vereenvoudigt.

Een extra shuttle om het uitrapen van gesneden delen te vergemakkelijken en een werkstuklifter zijn optioneel beschikbaar. 

FMS OPTOPATH 7200

     

 

OPTOPATH is een vernieuwd onderdeel van Mazak's automatisering. Materiaalverwerking is geavanceerder geworden, waardoor meerdere machines meerdere soorten taken kunnen uitvoeren. OPTOPATH biedt meer capaciteit en productiviteit bij geavanceerde materiaalbehandeling en het sorteren van gesneden onderdelen met 7.200 zuignappen.

Ruw basismateriaal en gesneden producten worden automatisch geselecteerd, geladen en ontladen. Diverse soorten materialen van 1 mm tem een dikte van 25mm worden automatisch aangeleverd en verdeeld over de verschillende machines. Het maken van nestings en het genereren van snijprogramma's worden in no-time voorbereid via de software MAZAK SMART SYSTEM.

Geautomatiseerde opslag en retour 

Maximaliseert ruimte, flexibiliteit en operationele efficiëntie

Een geautomatiseerd opslag en retour transportsysteem (AS/R) is een strategische investering voor productiebedrijven. Het biedt een concurrentievoordeel dat fabrikanten in staat stelt aan veranderende klantbehoeften te voldoen met een aanzienlijke operationele efficiëntie. De voordelen van een AS / R-systeem zijn ondermeer een signifikante vermindering van de handeling cost bij het transporteren van materiaal, voorraadbeheer en het optimaliseren van de vloerruimtekosten.

Een AS / R-systeem kan worden gebruikt om alle functies binnen uw fabricageproces te ondersteunen, inclusief snijden, buigen, lassen en afwerken. De systemen werken onder geautomatiseerde voorraadcontrole en houden een inventaris bij van de opgeslagen platen in verschillende productiestadia. De computer bepaalt waar in de opslagruimte de platen kan worden opgehaald en plant de levering via een systeem van transportbanden en / of geautomatiseerde robots die ze naar de productievloer verplaatsen.

Mazak AS / R-systemen kunnen worden geïntegreerd met bestaande FMS systemen . Ze zijn beschikbaar in de plaatafmetingen van 3015 (3000 x 1500mm) en 4020 (4000 x 2000mm).

ADDITIONAL PRODUCTIVITY SOLUTIONS

Uitgebreide mogelijkheden voor materiaalbehandeling met lasermachines

Er zijn een reeks modulaire componenten beschikbaar die het toepassingsbereik kunnen uitbreiden, de doorvoer kunnen vergemakkelijken en de algehele efficiëntie van uw laserautomatiseringscel kunnen verbeteren. De oplossingen op deze pagina zijn enkele van de meest gebruikte componenten. Neem contact op met uw Mazak-vertegenwoordiger voor een uitgebreidere discussie over hoe we aan uw automatiseringsvereisten kunnen voldoen.

MAZAK iSMART FACTORY

Analyseert ruwe data en zet het om in bruikbare informatie

Een onderdeel van het Mazak iSMART FactoryTM-concept is de mogelijkheid om software te gebruiken waarmee u de prestaties van machines, afdelingen en de algehele fabriek kunt visualiseren in vergelijking met historische of doelprestaties. Deze inzichten zijn de realtime tools die gebruikmaken van IoT-technologie waarmee fabrikanten het proces kunnen beheren in plaats van te reageren op historische rapportage.

  • Bekijk de productiviteit en de verhoogde winstgevendheid in realtime
  • Productiviteitsproblemen kunnen snel worden vastgesteld 
  • Globale fabriek productiviteitstoename van 10% tot 50%
  • Dashboard-statistieken kunnen voor iedereen op de werkvloer zichtbaar zijn

Mazak iSMART FactoryTM biedt een industriële internet platformoplossing voor productie, inclusief hardware en software die rechtstreeks is aangesloten op productiemachines. Het is ontworpen om elke machine in uw fabriek of werkplaats zijnde CNC-machines, niet-CNC-machines, fabricagecentra en handmatige processen te monitoren en allemaal samen te verbinden en onder te brengen in een productieproces uitvoeringssysteem.

Machinebewaking levert onmiddellijke, automatische en proactieve e-mail- en tekstwaarschuwingen om downtime te minimaliseren. Gedetailleerde analyses van de hoofdoorzaak van de machine downtime wijzen op mogelijke oorzaken die meer training van de operator vereisen. Identificatie en het vermijden van onnodige optionele stops helpen verloren productietijd te herstellen.