Met zeer hoge snelheid en precisie lasersnijden met een ongeziene productiviteit.
 

Yamazaki Mazak startte de productie van Laser machines in de jaren 80.Sindsdien hebben we ons geconcentreerd op de productie van de meest geavanceerde machines beschikbaar , geschikt voor het snijden dunne tot dikke vlakke werkstukken , kubieke werkstukken, pijp en structurele materialen - allen met een hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gebruik van de nieuwste gereedschapsmachines en CNC- technologie met CAD ​​/ CAM-software met focus op het totale ergonomische machine ontwerp. Ons uitgebreid laser assortiment met de meest geavanceerde technologie is ontworpen om te voldoen aan
vrijwel elke productievereiste .

 

2D LASERSNIJMACHINES

TUBE LASER PROCESSING MACHINES

AUTOMATISERING    

INTELLIGENTE FUNCTIES

CNC BESTURINGSYSTEEM

Mazak laserbewerkingsmachine CNC-systemen

De revolutionaire MAZATROL CNC, exclusief ontwikkeld door Mazak, werd in 1981 voor het eerst gebruikt op gereedschapsmachines voor het snijden van metaal.
Dit unieke systeem wordt ook al bijna 30 jaar gebruikt op de Mazak lasersnijmachines.
Door gebruik te maken van de meest geavanceerde beschikbare technologie, bieden deze systemen een onovertroffen bedieningsgemak en hoge prestaties.

Hogere productiviteit door hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid.

 • Geavanceerde hardware - State of the art CPU voor een onovertroffen machinesnelheid. Machinebewegingen met hoge dynamiek en acceleratie.
 • Optimale acceleratie / deceleratie voor het verminderen van de snijtijd - Tolerantiecontrole zorgt voor supersnel snijden van de hoeken.
 • Verbeterd reactievermogen van de laserstraal - Laserstraalcontrole is verbeterd om een optimaal laservermogen te genereren in een minimum van tijd. Verbeterde prestaties voor vliegend snijden en snijden van scherpe hoeken.
 • Groot 19-inch LCD-scherm met touchscreen bediening - Werkt vergelijkbaar met uw smartphone / tablet voor meer bedieningsgemak.
 • Grote bedieningsknoppen voorzien van  LED-licht knopverlichting. Functieknop lichtindicatie tijdens een bepaalde bewerking. Knoppen en schakelaars zijn gegroepeerd op functie voor meer gebruiksgemak.

Onovertroffen snelheid met touchscreen CNC

 • Geavanceerde hardware - State of the art CPU voor een onovertroffen machinesnelheid. Machinebewegingen met hoge dynamiek en acceleratie.
 • 15" Aanraakscherm
 • Grafisch scherm - 3D-weergave van het snijpad kan worden weergegeven na het invoeren van gegevens.
 • Directe MDI - Verhoogde programmeerefficiëntie wordt gegarandeerd door het noodzakelijke item in te voeren bij het vervangen van een mondstuk of het aanpassen van de spleetafstand.
 • Automatische bepaling van verwerkingscondities - De benodigde lens, nozzle, voeding en laserstraal output worden automatisch bepaald door de CNC voor verschillende materialen en diktes. Snijcondities kunnen worden aangepast terwijl de werking wordt gecontroleerd en geregistreerd in de CNC. De volgende keer dat hetzelfde materiaal wordt verwerkt, worden automatisch de nieuwe snijparameters gebruikt.

Door de geavanceerde en geïntegreerde Mazak-technologie, biedt de Mazak FX CNC uitstekend bedieningsgemak naast een hoge productiviteit aan de SPACE GEAR- en FABRI GEAR-modellen.

Voordelen

 • All-in-One  - De Mazak FX CNC zorgt voor een simultane aansturing van het lasersnijden en de laad- en ontlaadsystemen.
 • Hoge prestaties - Automatische optimalisering van de snijomstandigheden bij veranderende toevoersnelheid.
 • Database met snijtabellen - Optimale snijomstandigheden en snijsnelheden. Laservermogen en snijgasdruk kunnen worden ingesteld op basis van het type materiaal en de te snijden dikte.
 • Functie voor het snel herstarten van het programma - Functie behoudt de positie in het geheugen en kan de machine opnieuw starten vanaf het punt waar deze is gestopt.