Lasersnijden met 10 kW vergt robuuste machine

Met de Mazak Optiplex 10 kW lasersnijder is Scheuter Barneveld qua technologie weer helemaal up-to-date. Vooral bij het snijden van kleinere series levert de nieuwe machine veel tijdwinst op. De snelheidswinst is vergeleken met de oude CO2-machine wel dusdanig, dat je de logistiek rond de machinem goed moet inrichten om optimaal van dit verschil te profiteren, zeggen Roel en Gert Scheuter.

In de meer dan 50 jaar dat Scheuter Barneveld bestaat, heeft de toeleverancier alle gangbare snijtechnieken voor staal-, rvs- en non-ferroplaat in huis gehaald. Van ponsen, waterstraalsnijden tot lasersnijden en koker- en buislasersnijden. “We doen echter meer dan snijden van plaat en buis”, zegt Gert Scheuter, die samen met zijn broer Roel het familiebedrijf leidt. Met meer bedoelt hij de constructies die Scheuter bouwt voor klanten in uiteenlopende sectoren.

Machineframes, behuizingen, winkelstellingen en -inrichtingen, constructies voor displays, landbouwmachines et cetera. Dat zijn de halffabricaten die in Barneveld geproduceerd worden. “Het begint wel altijd met plaatwerk.”

Lees meer