WAT IS DE ROL VAN MAZAK
IN INDUSTRY 4.0?
De druk om productiviteit en kwaliteit te verhogen en steeds meer informatie te verstrekken aan klanten…

… over machineverbruiksnelheden tot 3D-simulaties van 5-assige programma’s, sijpelt nu al door de hele keten tot zelfs in de kleinste werkplaats.

Daarom heeft Mazak SMOOTH-technologie ontwikkeld, een CNC die de Industry 4.0 principes van verbinding, productiviteit en data-analyse in eender welk(e) fabriek, bedrijf of machinewerkplaats kan invoeren.

SMOOTH Technology kan fungeren als katalysator voor de introductie van Industry 4.0. Met deze technologie is het mogelijk om gegevens te verzamelen en te analyseren, waardoor er op de fabrieksvloer en door het management betere, snellere beslissingen genomen kunnen worden met als gevolg dat de opbrengst verbetert en de productie versneld wordt.

Van cruciaal belang is dat het volledig op te meten is. Naarmate de productie toeneemt en nieuwe machines of automatiseringsapparatuur worden geïntroduceerd, kan SMOOTH Technology snel worden afgestemd op de nieuwe eisen van de organisatie.

In een Industry 4.0 fabriek is elk aspect van de productie met elkaar verbonden, gecontroleerd en geanalyseerd, van productieplanning tot virtuele simulatie van het te bewerken onderdeel, energieverbruik, gereedschapsmanagement en onderhoudspraktijken. Het doel is een hogere productiviteit en kwalitatief betere producten te leveren met minder machine-stilstand.