Verspanen is een logistiek proces

Bij MCM in het Brabantse Liessel staan korte doorlooptijden en hoge leverbetrouwbaarheid voorop. Dat realiseert directeur-eigenaar Pim van de Mortel met zijn team door verspaning te zien als een logistiek proces. Multitasking machines, zoals de INTEGREX i-500 sluiten daar naadloos op aan.

Pim van de Mortel is de vierde generatie in het familiebedrijf MCM, waarvoor zijn overgrootvader al in 1909 de fundamenten heeft gelegd.
In die meer dan honderd jaren heeft het bedrijf zich telkens opnieuw aangepast aan de tijd. De smederij maakte na twee generaties plaats voor een verspaningsbedrijf en constructiebedrijf onder één dak, dat meeliftte op de Brabantse textielindustrie en de successen van DAF. Toen andere maakbedrijven in de regio zich meer gingen richten op het verspanen van grotere volumes, koos Pim’s vader voor de focus op high mix, low volume. De laatste decennia is de verspaning steeds belangrijker geworden. “De verspanende toeleve ring is hard doorgegroeid. Vooral in kleine series voor OEM’ers en system suppliers”, zegt Pim van de Mortel. De meeste omzet komt tegenwoordig uit het toeleveren van frees- en draai delen. Series van twee tot vijf stuks per keer. “Als een klant op jaarbasis 250 producten nodig heeft, zorgen 

Lees Meer