Siemens Functies

SINUMERIK is eenvoudig te bedienen en biedt vele innovatieve functies en technologiecycli voor een nog rendabelere productie.

De programmeermethode is altijd de juiste voor uw vereisten - of het nu gaat om kleine of grote batchproductie, of om eenvoudige of complexe werkstukken. SINUMERIK is een productief CNC-systeem voor elke technologische toepassing.

ShopMill / ShopTurn / Cycle Support

ShopMill / ShopTurn / Cycle Support

Mazak Siemens machines profiteren van een aantal geavanceerde CNC-programmeeropties. Hoewel de standaard G-code en DIN/ISO programma's nog steeds ondersteund worden, is er voor machinebedieners ook de mogelijkheid om ShopMill of ShopTurn te gebruiken, de dialoogprogrammeertaal van Siemens. SINUMERIK Operate, ShopMill en ShopTurn zijn uitzonderlijk snel en intuïtief voor programmatie. Elke programmeerstap wordt ondersteund met grafische animaties die als een gedetailleerde gids functioneren doorheen de programmeeropties. Nog complexere 3 + 2-assige programma's kunnen snel samengesteld worden met behulp van een reeks handige, vooraf gedefinieerde cycli en strategieën. De sturing vergemakkelijkt ook de 3D-simulatie en snelle programmering van materiaalverwijderingsstrategieën, metingen, draaicycli en gereedschapsoptimalisatie.

 

Voor het maken van tussenliggende programma's biedt G-code Cycle Support de volledige flexibiliteit van een ISO G-code-programma, vergezeld van grafische animaties die de opties van de cyclus beschrijven.

Zoals met alle moderne CNC-sturingen gebeurt, worden de meer complexe programma's van CAM-systeem in G-code-programma's gezet. Omdat de Siemens sturing een standaard sturingssysteem is, beschikken veel bekende CAM-systemen over vooraf gedefinieerde postprocessors die een accurate G-code voor Siemens zullen genereren met minimaal werk voor de  postprocessor. Mazak Siemens Product Groep werkt regelmatig met CAM-softwarehuizen om postprocessors en templates te optimaliseren.

CYCLE800 / SWIVEL CYCLE – 5-axis Positioning Parts Made Easy

CYCLE800 / SWIVEL CYCLE – 5-axis Positioning Parts Made Easy

Siemens sturingen maken het programmeren van complexe, meerzijdige onderdelen zeer eenvoudig. Programma's met 3 + 2-assen kunnen zeer snel gegenereerd worden.

The Swivel cycle CYCLE800, which can be called in ShopMill, G-code programming, or directly from the control panel, is a powerful yet simple function that allows an operator to define a rotated working plane. CYCLE800 converts the active workpiece zero to a rotated surface, taking into account the kinematics of the machine. The machine will De Swivel cycle CYCLE800, die opgeroepen kan worden in ShopMill, G-code programmatie of direct vanaf het bedieningspaneel, is een krachtige maar eenvoudige functie waarmee een operator een geroteerd bewerkingsvlak kan definiëren. CYCLE800 converteert de actieve werkstuknulpunt in een geroteerd oppervlak, rekening houdend met de kinematica van de machine. Vervolgens positioneert de machine het werkstuk automatisch (indien gevraagd) en biedt het in de juiste richting aan op de as van het snijwerktuig. Dit maakt een snelle programmering en uitzonderlijk snelle set-up van 3 + 2 onderdelen op de machinesturing mogelijk.

TRAORI (5 Axis ToolTracking)

TRAORI (Tool Tip Tracking or Tool Centre point Control) is een DYNAMISCH proces dat wordt gebruikt bij 5-assige bewerking. Tijdens het bewerken past de Siemens sturing de roterende en lineaire assen van de machine aan, waarbij het werkstuk onmiddellijk normaal wordt uitgelijnd op de roterende as van het snijgereedschap, rekening houdend met de kinematica van de machine en met de gereedschapslengte. De krachtige TRAORI-functie kan eenvoudig geprogrammeerd worden en ingesteld op Mazak-machines die uitgerust zijn met Siemens 840D-sturingen. Mazak heeft ook OEM-aanpassing van de Siemens standaard CYCLE996 ontwikkeld om de kinematica van de Mazak machines nauwkeurig in te stellen.

Kinematica is de parametrisatie van de machine van de gemeten positie en het centrum van rotaties voor alle assen. Kinematica kan berekend worden en ingesteld in de machine met behulp van een meetcyclus die standaard wordt voorzien. Machinekinematica kan eenvoudig gereset worden door klanten die uitzonderlijk hoge toleranties op onderdelen nodig hebben.

CYCLE832 – Advanced Surface

CYCLE832 – Advanced Surface

De Mazak Siemens machines profiteren allemaal van een reeks opties voor het verbeteren van de oppervlakteafwerking, beschikbaar als onderdeel van de CYCLE832 Advanced Surface-instelling. Het is een intelligente bewegingscontrolefunctie die de geavanceerde predicatieve mogelijkheid van de Siemens sturing gebruikt, in combinatie met de geoptimaliseerde compressorfuncties, om gereedschapsbanen te effenen. Dit maximaliseert op zijn beurt de snelheid van de machine en verbetert de controle om de schokken op een intelligente manier te verminderen - ideaal voor fabrikanten van matrijzen en gietvormen. De soepele acceleratie en het afremmen van de bewerkingsas helpen ook om de levensduur van de machine te verlengen. De Advanced Surface-instelling kan ook eenvoudig toegepast worden door CYCLE832 in het programma te activeren.

Met en Zonder Advanced Surface. Het verhoogde rode gebied vertoont een meer consistente snelheid, wat resulteert in een verbeterde oppervlakteafwerking.

DXF Import (Optie)

DXF Import (Optie)

Dankzij SINUMERIK Operate, ShopMill en ShopTurn heeft programmatie nu de mogelijkheid om DXF Import te gebruiken voor het genereren van profielen. Hierdoor kunnen operatoren snel gereedschapsbanen en profielen genereren om rechtstreeks te programmeren van CAD-bestanden.

Meetcycli

Meetcycli

Vooraf gedefinieerde cycli maken metingen mogelijk vanaf het bedieningspaneel en tijdens het programmeren. Grafische weergaven van de cycli kunnen ook de werking van de onderzoeksroutines van de machine vereenvoudigen.