Geschiedenis in Europa

1975

De marketing op grote schaal begint in Europa. In 1975 werd Yamazaki Mazak Europe NV opgericht in Brussel om de moeilijke en concurrerende Europese markt te openen.

1981

Uitbreiding. In 1981 werden de nieuwe verkoopkantoren opgericht in Göppingen, Duitsland en Worcester, UK. Er werden al plannen besproken om een begin te maken met de productie van Mazak werktuigmachines in Europa.

1984

Een historische bijeenkomst en beslissing. In 1984 ontmoette de Britse Eerste Minister, Margaret Thatcher, de Eerste Minister van Japan, Dhr. Yasuhiro Nakasone. Op dat moment wilde de Britse overheid investeren in top-technologische maakindustrie (FMS). De eerste Minister Thatcher nodigde Yamazaki Mazak uit via de Japanse regering om naar UK te komen en gebruik te maken van de beschikbare subsidies.

1987

De meest geavanceerde werktuigmachinefabriek van Europa. De nieuwe fabriek opende met een oppervlakte van 16.000 m2, 62 werknemers en een initiële productie van 30 eenheden per maand, Quick Turn draaicentra en verticale VQC bewerkingscentra.

"Samen succes"

In 1987 werd "Samen succes" het motto voor de fabriek en drukte het de wens uit om allemaal samen te werken, fabrikant, leveranciers, klanten, managers en werknemers en genieten van dat wat zij samen doen, samen verder groeien en samen succes behalen.

Het motto wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt in de wereld van Mazak en drukt de speciale relatie uit die onze toekomst helpt te bouwen.

Prijzen voor een Productie van een Wereldklasse

In 1988 Management Today – een van de voornaamste zakenmagazines in de UK noemde Mazak als een van de "Beste fabriek van Groot-Brittannië".

In 1991 benoemde de Koninklijke Wetenschappelijke Academie van Zweden, Yamazaki Mazak als een van de "Beste Bedrijven ter wereld".

The Queen's Award voor exportprestatie werd toegekend in 1992, slechts vijf jaar na de opening van de fabriek.

1989–1995

De technologische centra in Europa werden uitgebreid. In 1989 werden er nieuwe verkoopbedrijf opgezet in Italië en Frankrijk en werden er nieuwe technologische centra geopend in 1990 en 1992.

1996

Uitbreiding voor de 21e eeuw. In 1996 werd de Japanse Kraanvogel als embleem voor Mazak Europe gebruikt, symbool voor lang leven en geluk; De fabriek werd uitgebreid met 9.000m² en maakte een verhoging van 50% van de productie mogelijk door een investering van 10 milj. £.

2001

Cyber Factory. In 2001 werd er opnieuw 10 milj.£ geinvesteerd in de Europese fabriek en zo ontstond de Cyber factory.

2002

Nexus: er werd een winnend concept gelanceerd in 2002, de Nexus machines. Het principe van het globale ontwerp is gebruikt om uitstekende machines te maken met geavanceerde technologie en hoge productiviteit tegen een zeer concurrerende prijs. Er zijn al meer dan 4.000 Nexus draai- en bewerkingscentra gemaakt in Worcester en de modellen, opties en het vermogen worden steeds verder ontwikkeld.

2007

Verdere uitbreiding om de Europese productie te ondersteunen. Er werd 15milj. € extra geinvesteerd tussen 2006 en 2007 om de fabriek uit te breiden naar een totaal van 29.000 m².

2009 – Nieuw Europees Technologisch Centrum, een ontmoetingsplaats voor productietechnologie.

Zodat de fabrikanten in UK en Europa een hoger rendement en productiviteit konden behalen, is dit een nieuw centrum van 2.500m² in UK. Met zijn prachtige glazen voorgevel en zijn milieuvriendelijk architectonisch ontwerp, het nieuwe Europees Technologisch Centrum met een grote showroom en exhibitie-, ontvangst- en vergaderfaciliteiten.

November 2011 – Nieuw technologisch centrum in Leipzig

Deze nieuwe faciliteit omvangt een totale ruimte van 1750m² en is uitgerust met ultramoderne trainingsfaciliteiten evenals een substantiële demonstratieruimte waar acht nieuwe gereedschapsmachines tentoongesteld kunnen staan. Er is een volledig getraind verkoop-, toepassings- en serviceteam om advies en ondersteuning te geven aan klanten in Oost-Duitsland.

March 2012 – Nieuw technologisch centrum in Dusseldorf

Het Technologisch Centrum in Dusseldorf beschikt over 5.000 m² grond en een bebouwde oppervlakte van 2.600 m². Dit is het vierde technologisch centrum van Mazak in Duitsland. De locatie van het nieuwe technologisch centrum, dicht bij vervoersverbindingen, weerspiegelt het doel van Mazak om de beste klantenservice en -ondersteuning te geven van heel Europa.

Maart 2012 – Mazak opent zijn nieuwste technologische centrum in Katowice, Polen

Het Technologisch Centrum in Katowice beschikt over 5.600 m2 grond en een gebouwde oppervlakte van 900 m2. Het nieuwe technologisch centrum beschikt over kantoren voor zijn 21 medewerkers, een "solutions" ruimte, een vergaderzaal met een capaciteit van 80 personen en trainingsruimtes voor groepen tot 16 personen.

April 2012 – Nieuw technologisch centrum in Praag

De nieuwe faciliteiten in Praag hebben een oppervlakte van 1.350 m² en beschikken over een demonstratieruimte van 585 m² waar zeven Mazak machines worden tentoongesteld.

Juli 2012 – Mazak op het congres "Make it in Great Britain" in het Wetenschappelijk Museum

Yamazaki Mazak werd gekozen om de Britse productie te vertegenwoordigen op het congres "Make it in Great Britain" tijdens de Olympische en Paralympische Spelen. Mazak, was hier de enige fabrikant van gereedschapswerktuigen en had een QUICK TURN draaibank tentoongesteld die de rol van de gereedschapswerktuigen in de moderne productie liet zien.

Juni 2013 – De prins van Wales bezoekt Yamazaki Mazak

Op 6 juni, bezoekt de Koninklijke Hoogheid voor het eerst het Europese hoofdkantoor van Yamazaki Mazak in Worcester, met als belangrijkst doel meer te weten te komen over de productie van Mazak en zijn betrokkenheid om jonge ingenieurs op te leiden.