Europese Productie

Globale standaard / Lokale productie

In overeenstemming met het principe van Yamazaki om de klant lokaal te ondersteunen, opende in juni 1987 de Europese fabriek van Mazak in Worcester, UK. Deze werd onmiddellijk erkend als de meest geavanceerde werktuigmachinefabriek van Europa. De fabriek is sindsdien drie keer uitgebreid en is nu 29.000 m² groot.

Dit is een complete werktuigmachinefabriek. Mazak bewerkt componenten zijnde spindels, revolverkoppen, gereedschapsmagazijnen en fabriceert zelfs zijn eigen covers. Zoals bij alle fabrieken van Mazak zorgen de meest rigoureuze uitoefening en Kaizen programma's voor continue verbetering.

Meer dan 80% van de werktuigmachines die in Worcester gemaakt worden, worden geëxporteerd van de UK naar alle markten van Europa. Meer dan 17.000 Mazak machines worden hier gemaakt en dit aantal groeit dagelijks.

Uitmuntende productie

Automatisering, flexibiliteit, voortdurende verbetering

Het Europese hoofdkantoor van Yamazaki Mazak, gevestigd in Worcester, UK, is bekend vanwege zijn automatisering, technologie en algemene management praktijken. Uitgekozen als een van de "Top Tien bedrijf in de wereld" door de Zweedse Koninklijke Academie van wetenschap en technologie, benadrukt deze wereldwijde reputatie.

Zoals alle fabrieken van Mazak, bestaat deze faciliteit uit een verscheidenheid aan flexibele productiesystemen die bestaan uit bewerkingcentra, multi-tasking CNC-draaibanken en een plaatwerk-FMS, allemaal ontworpen voor onbemande werking.

De fabriek beschikt over zeer hoog opgeleide werknemers die op zoek zijn naar voortdurende verbetering middels de 25 "Kaizen" teams.