Scholieren met Mazak-machines aan de slag!

Bij bijna alle bedrijven in de regio West-Brabant zie je Mazak-machines, zegt Martien Kats, hoofd Opleidingen bij Vakopleiding Metaal. Om als opleidingsinstituut aantrekkelijker te worden voor nieuwe doelgroepen en in te spelen op de groeiende vraag is er geïnvesteerd in moderne verspaningstechnologie. Benieuwd om welke machines het gaat? Lees dan hier het hele artikel.  

De Stichting Vakopleidingen Metaal West-Brabant kortweg, Vakopleiding Metaal is eind jaren negentig opgericht door het bedrijfsleven en stelt zich tot doel kwalitatieve en praktijkgerichte opleidingen te geven ter ondersteuning van bedrijven in de regio West-Brabant en Zeeland om zodoende perspectief te bieden aan jonge mensen die zich verder willen ontwikkelen binnen deze dynamische bedrijfstak. 

De vraag naar technisch geschoold personeel neemt toe. Vanuit deze beweging is besloten dat de twee ROC’s van Zuid-Limburg, ROC Leeuwenborgh en Arcus College, hun krachten en middelen te bundelen. Dit besluit heeft geleid tot de ontwikkeling van één Techniekcollege Zuid-Limburg dat als doel heeft het techniekonderwijs in de regio Zuid-Limburg op lange termijn te borgen op gebied van continuïteit en kwaliteit.

Lees meer