Flexibiliteit voor soepel meebewegen met markt

Lacom heeft de tiende Mazak INTEGREX-machine in gebruik genomen.
Sinds 2004 kiezen Driek Lammers en zijn team steeds vaker voor het all-in-one-concept van de Japanse machinebouwer; altijd geautomatiseerd.

“We zijn door deze investeringen kwalitatief hoogwaardigere en complexere producten kunnen gaan maken, waarin de looncomponent veel lager is dan vroeger.”

Ook Lacom voelt de gevolgen van de covid-19 pandemie. Maar minder dan wanneer Lammers niet 16 jaar geleden had besloten om te investeren in hoogwaardigere machines voor complexere onderdelen. “Bij de eenvoudigere machines hebben we dit jaar meer leegloop. Daar merken we dat prijzen onder druk staan en dat we concurrentie hebben.”

Uitbreiding met tweede VORTEX

Dat is heel anders bij het complexere werk, dat Lacom juist steeds meer is gaan maken sinds in 2004 de eerste Mazak INTEGREX werd geïnstalleerd. Op deze machines kunnen complexe draai-freesdelen in één opspanning bewerkt worden. Doordat Lacom de machines altijd automatiseert, draaien ze ‘s avonds en in het weekend onbemand door. Normaal gesproken elke dag wel een groot aantal uren tot soms de hele nacht of het weekend.

“De laatste maanden zien we ‘s nachts minder bezetting. Maar de Integrex-machines blijven overdag goed gevuld.” De onbemande productie-uren waarover de machinefabriek beschikt, zorgen voor de flexibiliteit waardoor Lacom soepel kan meebewegen met de markt.

Lees Meer

De tweede Mazak INTEGREX i-630V/6 Vortex aan het palletsysteem