McLaren-Honda verlengt de exclusieve samenwerking met Mazak voor bewerkingsmachines.

McLaren-Honda heeft onlangs haar contract met Yamazaki Mazak opnieuw verlengd. Zo blijft Yamazaki Mazak als de enige officiële leverancier van CNC-bewerkingsmachines voor het  McLaren-Honda Formula One team.
Het partnership loopt al 18 jaar en is ondertussen uitgegroeid tot een machinepark van 33 machines, met inbegrip van multi-tasking en multi-assige machines uit de INTEGREX en VARIAXIS series. Al deze machines zijn geïnstalleerd in het McLaren Technology Centre in Surrey.  
Deze contractverlenging resulteert in extra 8 nieuwe machines, waaronder 3 verticale PRIMOS machines, 4 in de UK vervaardigde verticale NEXUS 530C machines en een enkele QUICK TURN COMPACT 300 ML draaicentrum.
Sinds de start van de samenwerking met Mazak in 1999, werd het team tweemaal wereldkampioen en won het 62 maal een grand prix. De Mazak machines leverden hierbij een belangrijke in-house technische ondersteuning bij het ontwerpen van de meest competitieve wagens.
McLaren Group COO Jonathan Neale legt uit:
"Gezien het volume aan te bewerken materialen zoals; titanium, aluminium en roestvrij staal, ligt onze werkplaats in het hart van de McLaren-Honda ingenieursafdeling. Ons partnerschap met Mazak is gebaseerd op de uitstekende productie mogelijkheden van de Mazak machines en de zeer nauwe relatie met een betrouwbare partner gedurende vele jaren. Voor het seizoen 2017 hebben we elk, door een Mazak machine gemaakt, component aangepast om tegemoet te komen aan de nieuwe F1-reglementering. Het in huis hebben van 33 zéér nauwkeurige, robuuste en betrouwbare machines, geeft ons het vertrouwen om dergelijke veranderingen, tussen de seizoenen, te maken."
Hij ging verder:

"Om de kwestie in de juiste context te plaatsen; in de eerste week van februari alleen al, hebben we 560 bewerkingsjobs uitgevoerd, elk gelijkgesteld aan een bestelling van ongeveer zes onderdelen. Dit kwam op bijna 3.000 onderdelen in één week. Dat uitbesteden zou gewoon niet haalbaar zijn, gezien de krappe tijdschema's waaraan we werken tussen de seizoenen. Gelukkig kunnen we op onze Mazak bewerkingsmachines vertrouwen omdat we weten dat ze de klus klaren. 2017 belooft een opwinden seizoen te worden en we zijn verheugd om Mazak nog steeds aan boord te hebben."   Marcus Burton, European Group Managing Director voor Yamazaki Mazak, vertelt: "F1 is één van de meest uitdagende sportomgevingen in de wereld. En de eisen die in een race gesteld worden aan zowel de bestuurder als de wagen, vereisen een omvangrijk technisch netwerk om hen in staat te stellen op de startgrid op te dagen, week in, week uit. McLaren Honda is één van de opvallende namen in de autosport en het is een enorme eer dat we exclusief onze bewerkingsmachines aan de machinewerkplaats in het McLaren Technology Centre mogen blijven leveren.  Zowel McLaren Honda als Yamazaki Mazak leggen een enorme nadruk op kwaliteit en precisie bij de productie van hun respectievelijke technologieën, en ik denk dat deze gemeenschappelijke waarden een essentieel onderdeel zijn van de lange levensduur van onze succesvolle werkrelatie.     Iedereen bij Mazak kijkt er erg naar uit om McLaren Honda te zien in het 2017 F1 seizoen en we zullen hun vooruitgang nauwgezet volgen."