Zolang mogelijk zo betrouwbaar mogelijk verspanen

Gereedschapsmakerij Jaro levert al bijna twintig jaar fijnmechaniek met de hoogste afwerkingskwaliteit vanuit Hechtel-Eksel. Door te investeren in vijfassers wil het die belofte blijven waarmaken voor klanten. De nieuwe vijfassige C600 van Mazak kreeg er bovendien in december een automatiseringsoplossing van BMO bij. “We zouden ze nu al niet meer kunnen missen”, klinkt het bij Jaro.

Achter elke man staat een sterke vrouw. Toen Roel Jacobs door mond-tot-mondreclame steeds meer vraag kreeg naar de stukken die hij na zijn werkuren nog draaide en freesde, was het zijn echtgenote die hem het laatste duwtje in de rug gaf om volledig zelfstandig te worden. Jaro was geboren. Ook na die officiële start in 2004 bleef het snel vooruitgaan. “In 2007 namen we onze intrek in een pand van 250 m². In 2019 zijn we naar onze huidige locatie verhuisd, waar we 1.000 m² ter beschikking hebben.”

Als we hem polsen naar het geheim van zijn succes, blijft Jacobs bescheiden. “Kwaliteit en nauwkeurigheid zijn hier de maatstaven. Maar uiteindelijk draait het om een goede prijskwaliteitverhouding. Onze klanten, die vooral actief zijn in machinebouw, automatisering en lasconstructies, appreciëren eveneens onze flexibiliteit. We proberen zo goed mogelijk te schuiven in onze planning, om wanneer het nodig is, een scherpe levertijd neer te zetten en onze klanten uit de nood te helpen. Maar die pluim gaat ook naar de rest van het team. Want ook zij zetten zich hiervoor dubbel en dik in.”

Lees meer