Siemens sturingen op Mazak Machines

Mazak heeft nauw samengewerkt met Siemens om de Siemens SINUMERIK sturing volledig te integreren in een reeks Mazak bewerkingsmachines voor gebruikers die gestandardiseerd zijn op Siemens sturing en die willen doorgaan met één enkele sturing.

De Siemens 840D sl is een hoogwaardige industriële standaard CNC-sturing. Momenteel zijn Siemens sturingen de meest gebruikte in Europa voor bewerkingsmachines en in sommige toeleveringsketens in de luchtvaart- en de auto-industrie zijn ze een standaard vereiste. Gecombineerd met de bouwkwaliteit gelijkwaardig aan die van Mazak, breidt de integratie van Siemens sturingen de machinecapaciteit van Mazak uit naar een bredere marktsector - waardoor gebruikers de voordelen van het gebruik van Mazak machines kunnen realiseren zonder dat ze een nieuwe leverancier moeten aanspreken.

Gericht op bestaande Siemens operatoren, werkte Mazak nauw samen met Siemens om de sturing te integreren in een aantal machinemodellen van Mazak. Deze integratie volgt het standaard Siemens protocol, waardoor operatoren vol vertrouwen kunnen overstappen van andere Siemens-gestuurde machines naar Mazak machines met Siemens sturing.

In de Siemens sturing zijn aangepaste cycli en schermen ingebouwd die standaard Siemens-bewerkingen combineren met OEM-specifieke functionaliteit, zoals automatische instelling van machinekinematica, herstel van gereedschapswissels en instelling van gereedschapslengte.

De 840D sl sturing is geïntegreerd in een reeks van 5-assige bewerkingscentra van Mazak, waaronder de:

  • VTC-800 series
  • INTEGREX e-500H II
  • INTGREX e-670H II
  • INTEGREX e-1250/V8 II

De Siemens 828D sturing is geïntegreerd in

  • VTC-530C
  • VTC-760C

het assortiment gereedschapsmachines. De Siemens sturingen 840D sl en 828D delen de gemeenschappelijke SINUMERIK Operate HMI.

Over heel Europa bevinden zich verkoop-, applicatie- en serviceteams, evenals support engineers, allemaal volledig opgeleid voor Siemens sturingen. Zij kunnen aan Mazak Siemens klanten ondersteuning bieden variërend van machine-ontwerp, over electrisch ontwerp, machinebouw, machinetests, machinekwaliteit, machine-installatie, applicatie engineering tot service.