Auto Vertanding

De integratie van INTEGREX multi-tasking met tandwiel verspanen en meten

5-assige bewerking   Tandwielbewerking   Tandwielmeting
+ +
 • Er kunnen 3 soorten bewerkingsmethoden voor tandwielen (skiving, hobbing en vingerfrezen) worden uitgevoerd voor productie met een hoge mix van kleine volumes tot grote volumes om aan uw productie-eisen te voldoen
 • Hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid tandwiel skiving dankzij unieke AG-besturingstechnologie
 • Procesintegratie voor hoge nauwkeurige bewerking, vermindering van in-process tijd en initiële kosten.

TANDWIEL VERSPANEN

De integratie van INTEGREX multi-tasking met tandwiel verspanen en meten

5-assige bewerking   Tandwielbewerking   Tandwielmeting
+ +
 • Draaien
 • Frezen
 • 5-assig
 
 • Gear Skiving
 • Hobbing
 • Vingerfrezen
 • Ontbramen
 
 • Tandwiel tand radiale in-fase locatie
 • Tandwielprofiel en spoed meting

Voer verschillende tandwielsnijprocessen uit

Verbeterde productiviteit dankzij hoge-snelheid tandwiel skiving

 • Hoog nauwkeurig tandwiel skyving wordt gerealiseerd dankzij de unieke INTEGREX AG-besturingstechnologie
 • De rotatie van zowel de hoofdspil als de freesspindel wordt gesynchroniseerd tot de topsnelheid van beide spindels om tandwiel skiving met hoge nauwkeurigheid te garanderen.

Interne spline-snijtoepassingen - INTEGREX i-200ST AG

Dankzij INTEGREX i-200ST AG gesynchroniseerde besturingstechnologie is de productiviteit 6 keer hoger in vergelijking met conventionele interne spline-verwerking. Bovendien wordt bij hogere snelheden de snijweerstand verminderd voor een hogere nauwkeurigheid

 

De hobbingfrees-as  wordt aan één kant vastgehouden door de heavy-duty freesspindel die voldoende stijfheid biedt voor een zeer nauwkeurige gear hobbing verspaning. Met Smooth Gear Hobbing worden de tandwielspecificatie data ingevoerd om automatisch het gereedschapspad te genereren.

Hobfrees verschuiving   Gemodificeerde tandwiel spoed en tandwiel crowning (bol-leggen)
Deze functie verschuift het contactpunt van de hobfrees en het werkstuk om de standtijd te verlengen.   Door gegevens in te voeren voor een gewijzigde tandwielspoed of tandwiel-crowning, wordt automatisch het gereedschapspad voor het tandwielhobben gegenereerd.
 

Met behulp van Smooth Gear Milling-software kunnen tandwieltanden één voor één worden gesneden door een standaard vingerfrees. Tandwiel specificatie gegevens , inclusief gegevens voor gewijzigde tandwielen, evenals gewijzigde tandwiel spoed en tandwielprofiel, worden ingevoerd om automatisch het gereedschapspad te genereren.

 

Nadat een tandwiel is bewerkt, kan het ontbramen van de voor- en eindranden worden uitgevoerd met een standaard bolfrees. In gevallen waarin de fase van de vertanding niet bekend is (zoals na het tandwiel hobben), kan met Smooth tandwiel meting worden vastgesteld waar de tandafstand is voordat het ontbraamproces plaatsvindt.

 

Software

Conversationeel programmeren van zeer nauwkeurig tandwiel snijden en tandwielmeting

Operation Flow

Voer gegevensspecificaties, snijomstandigheden en meetgegevens in G-code programma voor snijden en meten wordt gegenereerd Tandwielsnijden en metingen worden uitgevoerd

 

Gear Measurement

Tandwiel tand radiale in-fase locatie

Na het gebruik van een nieuw of herslepen gereedschap kan een tandwieltand worden afgetast door een meetsensor om de vereiste compensatie te bepalen.
Ditzelfde proces kan ook worden gebruikt om de in-fase positionering van andere bewerkte kenmerken te bepalen, zoals ontbramen met een bolfrees of het lokaliseren van een boring op een werkstukkopvlak. De nauwkeurigheid van de in-fase positionering is ± 0.005 graden (16 μm op een diameter van 360 mm).

Tandwielprofiel en tandwiespoedmeting (Optie)

Gear face measurement by scanning probe
 • Het tandwielprofiel en tandwielkopvlak worden geïnspecteerd door een meettaster na bewerking in dezelfde werkstukopstelling.
 • Tandwielen worden conventioneel bewerkt op speciale tandwielsnijmachines en vervolgens overgebracht naar meetapparatuur op een andere locatie. Dit wordt geëlimineerd door de optionele tandwielprofiel en tandwielspoed meetsoftware.

Meetresultaten worden weergegeven op het MAZATROL SmoothX-display

Meetresultaten die op het CNC-display worden weergegeven, kunnen als een .PNG-bestand worden geëxporteerd door op een enkele toets te drukken.

 

INTEGREX AG Machines